Projektima iz kulture do ljepših i zanimljivijih sadržaja u gradu

Objavljeno: 21. 8. 2019 u 12:34h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, uručio je danas ugovore o sufinansiranju 41 projekta iz oblasti kulture i umjetničkog stvaralaštva, za koje će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 166.000 KM.

Radojičić je rekao da su projekti izabrani putem javnog poziva i da Grad Banjaluka nastoji da svake godine dobije dobre prijedloge projekata koji će biti od koristi za cijelu zajednicu.

“Od ukupno 41 projekta koji su podržani, 19 je iz oblasti savremenog stvaralaštva i kreativne industrije, osam iz oblasti dječijeg stvaralaštva, sedam iz oblasti sprovođenja edukacije u kulturi, tri projekta iz oblasti amaterizma, dva iz decentralizacije kulture i po jedan za osobe sa invaliditetom i osjetiljive grupe” – obrazložio je Radojičić i podsjetio da je upravo kroz projektno finansiranje pokrenut i projekat „Sobe sjećanja na Petra Kočića“ koji je otvoren prije dva dana.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Neven Stanić, naglasio je da resorno odjeljenje na svakom javnom pozivu ima sve više prijavljenih i zainetersovanih za projekte u kulutri.

“Ove godine, imali smo 70 prijava, od kojih smo odabarali 41. To pokazuje da postoji dobra saradnja između Gradske uprave i civilnog sektora, a mi očekujemo da u nardnom periodu tu saradnju i ojačamo” – izjavio je Stanić.

Nikolina Aničić iz udruženja „Centar za mame“, kazala je da Grad podržava njihov projekat „Kulturica 2019“ koji sprovode u saradnji sa Gradskim pozorištem „Jazavac“. Ona je dodala da se ove godine nastavlja taj projekat kroz koji je prošle godine prošlo oko 1.000 djece iz svih dijelova grada i koji su, između ostalog, naučili kako se ponašati u ustanovama kulture.

Sunčica Lončar iz „Kvarteta flaute flutete“, navela je da njihov projekat nosi naziv „Dani flaute“ kroz koji će biti organizovano niz muzičkih radionica i koncerata sa svim ljubiteljima flaute i muzike uopšte.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/projektima-iz-kulture-do-ljepsih-i-zanimljivijih-sadrzaja-u-gradu/||claudebot