Pododbor Društva „Sveti Sava“ proslavilo svoju slavu

Objavljeno: 27. 1. 2014 u 11:14h

U Dječijem pozorištu Republike Srpske pododbor Društva „Sveti Sava“ iz Republike Srpske proslavilo je svoju slavu. Svečanost je započela tradicionalnim osvećenjem kolača i koljiva u slavu jednog od najvećih srpskih svetitelja, Svetog Save. Čin osvećenja je obavio prota Ratko Radujković, nakon čega su svi prisutni zajedno otpjevali himnu Svetom Savi.

Pobednicki rad

Biljana Matošević
OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor

Predstavljen je i ovogodišnji domaćin slave, književnik Ranko Risojević, koji je tom prilikom održao izuzetno zanimljivo prigodno slovo.

Nakon nastupa mladog, talentovanog harmonikaša Radovana Ivanovića, učenika IV razreda Niže muzičke škole Vlado Milošević, dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja su književnici Stevka Kozić Preradović, Predrag Bjelošević i Ranko Preradović, zatim magistar slikarstva Berina Šušnjević, Dječije pozorište Republike Srpske i Književna zajednica „Vaso Pelagić“ iz Banjaluke.

U drugom dijelu programa, proglašeni su i pobjednici svetosavskog likovnog konkursa na kome su učestvovala djeca iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i rasijanja.

Predsjednica žirija, umjetnica Berina Šušnjević, prograsila je najbolje u konkurenciji od 795 radova iz 70 škola i pročitala obrazloženje žirija, a potom i otvorila izložbu u holu Dječijeg pozorišta.

Specijalne nagrade dobii su učenici Luka Babić iz Prijedora i Marko Šukalo iz Dragočaja. Treću nagradu dijele učenica Tea Radojčić iz Kikinde i Ana Đurić iz Pelagićeva. Drugu nagradu su podijelila dva dječaka – Dragan Blažić iz Kikinde i Matija Bjelica iz Banjaluke. Prva nagrada zasluženo je pripala učenici petog razreda Osnovne škole „Nikola Vukićević“ iz Sombora, Biljani Matošević, čiji je rad stvaran pod budnim okom likovnog pedagoga Renate Cvetkov.

Dragana Vuković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/pododbor-drustva-sveti-sava-proslavilo-svoju-slavu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])