Otvoren treći “Rur – urban fest”

Objavljeno: 2. 3. 2013 u 12:55h

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske u ostavci Nada Tešanović otvorila je u Banjaluci treći “Rur – urban fest”, festival savremenog umjetničkog stvaralaštva mladih iz ruralnih područja Srpske koji organizuje Centar za kreativni rad sa djecom “Dobri medo”.

"Rur – urban fest"

Tešanovićeva je rekla da je Ministarstvo stvorilo zakonski okvir, prije svega posredstvom Zakona o omladinskom organizovanju i Zakona o volontiranju, kao i dokumenta Omladinske politike, zbog čega se mogu podržavati ovakvi projekti.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da postoji organizacija kao što je “Dobri medo” koja približava umjetnost mladima iz ruralnih područja, koji nemaju mogućnosti kao djeca u gradu.

Izvršni direktor Centra za kreativni rad Tatjana Kuruzović rekla je da se “Rur – urban fest” realizuje kao završna manifestacija u okviru projekta “Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na kulturu i umjetnost”, koji je ove godine realizovan u 11 osnovnih škola Republike Srpske i BiH.

Ona je dodala da je u okviru projekta 14. februara počela akcija zagovaranja formiranja zajedničkog fonda koji bi dugoročno finansirao programe socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja.

“Počeli smo sa prezentacijom najveće razglednice na svijetu, danas će je djeca iz osnovnih škola ispisivati sa svojim prijedlozima kako da se djeca iz ruralnih sredina uključe”, rekla je Kuruzovićeva i najavila da će ta razglednica danas biti odnesena u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prema njenim rijelima, tokom “Rur – urban festa” biće predstavljeni umjetnički radovi u posljednje tri godine, te održana izložba fotografija i promocija muzičkog albuma koji su snimila djeca iz Omarske.

Ona je dodala da je Centar u protekle tri godine u 19 opština Republike Srpske organizovao kino projekcije za više od 3.000 djece koja nemaju mogućnost da posjećuju bioskope, radionice zdravog odrastanja, umjetničke radionice i radionice fotografije za osnovce, te izdao dva muzička albuma i snimio dokumentarni film.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/otvoren-treci-rur-urban-fest/||claudebot