Kultura razvija banjalučki turizam

Objavljeno: 12. 12. 2019 u 15:09h

Okrugli sto na temu „Unapređenje i proširenje turističke ponude kroz prizmu istorije i kulture grada Banjaluka“, održan je danas u 12 sati, u prostorijama DIS – pozorišta mladih.

Cilj diskusije je razmjena informacija i kreativnih ideja, kako bi se stvorio što kvalitetniji turistički proizvod. Organizatori diskusije su Turistička organizacija Banjaluka i DIS pozorište, koji su potpisali Sporazum o saradnji s ciljem zajedničkog djelovanja na polju obogaćivanja i razvoja turističke ponude i očuvanja kulturnog identiteta grada.

„Mi smo raspoloženi da u narednih nekoliko godina razvijamo programe koji već postoje kod nas ili u gradu, u saradnji sa drugim kulturnim institucijama, a takođe smo spremni i da osmislimo nove savremene načine da naša kultura i istorija dođe do turista koji žele da vide nešto drugačije,“ izjavio je Novica Bogdanović, direktor Dis pozorišta.

Minja Šurlan, pomoćnik direktora TOBL kaže da će se, s obzirom da je riječ o saradnji sa pozorištem, ovom prilikom stvarati predstave i performansi, koji će približiti gostima, ali i građanima cijele BIH, istoriju i kulturu grada Banjaluke.

kultura

„Razmišljali smo o tome da spojimo likovnu, dramsku i muzičku umjetnost“, ističe Dušan Vere Urošević, dirigent Udruženja građana CreArt Banjaluka.

Želju za doprinosom razvoju turističkoj ponudi iskazali su i iz Specijalne biblioteke za slijepa i slabovidna lica RS, a direktor Želimir Radinović kaže da im je pored toga cilj da što više ljudi upozna potencijale osoba sa invaliditetom.

Diskusiji su prisustvovali i turistički vodiči.

„Imamo sve veći broj turista i na ovaj način pokušavamo i kulturni segment uvrstiti u ponudu, jer svaki pravac turizma ima svoje zainteresovane“, izjavila je Ana Šešum, centralni turistički vodič za RS.

Banjaluka.com / Autor: Vladana Savić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/kultura-razvija-banjalucki-turizam/||claudebot