Granica između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora u arhitekturi

Objavljeno: 16. 12. 2011 u 13:27h

Studenti Arhitektonsko–građevinskog fakulteta, u srijedu naveče u Kulturnom centru Banski dvor, predstavili su svoje radove u okviru izložbe “Inside Out+”.

Interesentno je da su studenti, noseći velike crvene foldere, i prije izložbe budili interesovanje prolaznika, dolazeći u tri grupe, sa ti različite strane.

Projekti, rađeni u sklopu predmeta Arhitektura unutrašnjih prostora, izlagali su se u Crvenom salonu, Velikom salonu, te u holu na prvom spratu Banskog dvora. Predmet se na prvom mjestu bavi istraživanjam prave prirode unutrašnjeg prostora arhitekture, ali i vezom i granicama između unutrašnjeg i spoljašnjeg.

“Drago mi je da sam dio ove izložbe, gdje se ljudi, koji nisu u ovoj struci, mogu upoznati sa načinom rada jedne grupe studenata Arhitektonsko–građevinskog fakulteta”, rekla je Maja Pešević, koja je prezentovala projekat rađen po uzoru na “Klajnovu bocu”.

“Klajnova boca predstavlja matematički model za “beskonačnu površ” koja se prostire iz unutra ka spolja i obratno, bez granica. Zadatak je bio da kroz seriju modela i fotografija predstavimo i preispitamo kontinualni prostor koji je istovremeno i spolja i unutra”, objasnila je Maja.

Banjalučani su ispunili prvi sprat Banskog dvora, a neki su otišli i sa radovima u rukama, koje su studenti poklanjali po završetku izložbe. “Ovo je zanimljivo, kreativno i drugačije. Mislim da treba biti više ovakvih dešavanja, gdje će studenti, sa svih fakulteta, predstavljati svoje radove”, rekla je Dragana M, jedna od posjetilaca.

Izložba je organizovana u okviru manifestacije “dAni”, povodom obilježavanja petnaest godina Arhitektonsko–građevinskog fakulteta, a radovi su se mogli vidjeti samo ovo veče.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/granica-izmedu-unutrasnjeg-i-spoljasnjeg-prostora-u-arhitekturi/||claudebot