Vedre misli i iskrene želje zatvorile Snješkovo

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 14:49h

Snješko Bijelić spakovao je kofere i zatvorio vrata “Snješkova” noseći sa sobom najljepše utiske iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Uz vedre misli i iskrene želje okružen motivima zimske bajke pozdravio je prisutne u ovom teatru.

Divne uspomene u ovoj banjalučkoj kući od snova stvorili su i svi mališani koji su imali sreće da dožive nezaboravnu snježnu avanturu obojenu slikarskim kistovima, plesnim koracima, stihovima i bajkama.

Humana strane manifestacije koju organizuje Dječije pozorište RS zaokružena je 30. decembra kada je direktor ovog teatra Predrag Bjelošević uručio novac Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”. Riječ je o novcu koji su dobrovoljno ostavljali posjetioci “Snješkova” čime je ova priča dobila plemeniti karakter.

“Svih 13 dana bilo je uzbudljivo, Snješko Bijelić je dočekivao djecu, razgovarao sa njima. Pred Mašinom kućom je uvijek bilo veselo i živo na žurkama. Crtani film “Maša i Medo” je zaista popularan pa su mališani jedva čekali da se vide sa junakinjom ove priče” – kaže direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević.

I zaista, svakodnevno je bilo prepuno, a u Kući bajki smjenjivali su se pjesnici i glumci govoreći stihove i čitajući kultne priče.

“Presrećan sam što ova manifestacija nastavlja svoj put. Posebno želim da zahvalim onima koji su nam pomogli da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju, a to su prije svega Kabinet predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović koji je obezbijedio svoj djeci koja dolaze u “Snješkovo” poklon i slatkiš. Za instalacije zimske bajke pomogla nam je Kompanija “m:tel” – ističe prvi čovjek teatra za najmlađu publiku.

Jedinstvena manifestacija kakva ne postoji nigdje na svijetu pokazala se kao magnet za publiku. Oduševljenju nije bilo kraja, pa su i odrasli imali samo pozitivne utiske vraćajući se na kratko u dane djetinjstva.

-“U periodu kada nije bilo snijega morao sam negdje da se sklonim. Dječije pozorište RS je odlična kuća i evo već tri godine je i moje skrovište. Ove godine sam prepoznao djecu koja su dolazila i prošle i pretprošle godine. Bio sam turistički vodič kroz “Snješkovo” i sve je to bilo vrlo zabavno” – ispričao je Snješko Bijelić odlazeći iz “Snješkova”.

Do sljedeće godine djeca mogu da očekuju nova iznenađenja koja će im ovaj prijatelj donijeti, a sudeći prema njegovim obećanjima imaju čemu da se nadaju.

Muzej lutaka

“Djeca su istovremeno uživala i u našem Muzeju lutaka gdje su mogla da vide junake iz predstava. Ljepota i čista dječija radost ispunili su Dječije pozorište RS. Tome su doprinijeli Baletska škola “Alegro”, slikarske radionice Berine Šuščević, pjesnici, glumci” – kaže Predrag Bjelošević.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vedre-misli-i-iskrene-zelje-zatvorile-snjeskovo/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])