Svađa i raskol u RKUD Pelagić, veterani folklora iznijeli teške optužbe

Objavljeno: 31. 10. 2017 u 19:42h

Veterani RKUD Pelagić na svojoj FB stranici iznijeli su ozbiljne primjedbe na rukovodstvo jednog od najstarijih kulturnih društava u Banjaluci. Njihovo otvoreno pismo prenosimo u cjelini:

Dragi veterani, kolege folkloraši, poštovaoci kulture i čuvanja naslijeđa, sinoć se u prostorijama NAŠEG društva desio mali presedan.

Naime, nakon višemjesečnog igranja u novoformiranoj veteranskoj grupi, urednog izmirivanja članarine, dva održana koncerta i našeg ličnog zalaganja za proslavu 90 godina postojanja našeg društva, veterani Pelagića su dobili informaciju da više ne postoje! Odnosno, da nikada nisu ni postojali!

Zašto? Zato što su za veoma kratko vrijeme uvidjeli da naš Pelagić nije više naš, on je u potpunosti privatizovan, gdje dva čovjeka odlučuju o svemu! Bez pravilnika, bez statuta, bez Upravnog odbora, bez zakona…

Nezakonite radnje koje su bez ikakve kontrole obavljali godinama, predmet su višednevne inspekcijske kontrole, nakon koje su optužili veteransku grupu kako “ruši” Pelagić!

Da, optužili su baš one ljude koji su u najtežim ratnim godinama sačuvali taj isti Pelagić, koji nose najljepše uspomene i ljubavi iz tog istog Pelagića, i koji bi ga ako treba i svojim tijelima branili!

Gospodo, ovo vam je bio pogrešan potez!

Pozivamo sve članove, djecu, roditelje djece Pelagića, pozivamo medije, pozivamo javnost, pozivamo sve inspekcije, revizije i kontrole, da izvrše uvid u katastrofalno stanje u društvu, javašluk i bezakonje, SVE pozivamo na odgovornost!

Dužni smo to uraditi zbog pravde, zbog nas samih, a ponajviše zbog djece koja treba da najljepše godine provedu u zdravoj, a ne učmaloj i korumpiranoj sredini!

Veteranska grupa RKUD Pelagić

Prvi ljudi RKUD Pelagić još nisu reagovali na tvrdnje veterana.

Izvor: Blmojgrad/Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/svada-i-raskol-u-rkud-pelagic-veterani-folklora-iznijeli-teske-optuzbe/||claudebot