V.A.P.A.J. u NP RS

Objavljeno: 27. 3. 2013 u 20:54h

Veče Autorske Poezije Autentičnih Junaka (V.A.P.A.J.), posvećeno banjalučkim pjesnicima modernog doba, biće održano sutra od 19 časova na maloj sceni Narodnog pozorišta RS.

narodno pozoriste rs

U okviru književne večeri, koju organizuje Društvo srpsko-ruskog prijateljstva “Bratstvo”, publika će imati priliku da čuje pjesnike koji će, kako je najavljeno, na duboko osjećajan, a u drugim momentima i šaljiv način, govoriti o potrebama i nevoljama običnog, malog čovjeka.

“Uz nostalgične tonove, pjesnici Stevo Grabovac, Milan Rakulj, Goran Gavrić i Ernest Bučinski, na svjež i svojstven način, publiku će provesti kroz sopstvena iskustva na kojima počiva njihova poezija”, kazala je Ana Bundalo, koordinatorica projekta.

Kako bi atmosfera bila spontanija i zabavnija, pjesnici će stihove govoriti uz tonove gitare, a pojedini autori će svoje pjesme i otpjevati. Muzičku pratnju na gitari sviraće Bučinski i Benjamin Simić.

V.A.P.A.J. se treći put održava u Banjaluci, s namjerom da se širi i u druge gradove i opštine širom BiH, ali i u susjedne države.

“Ova manifestacija je otvorena za sve pjesnike i autore koji žele da afirmišu svoje radove, tako da se na listi učesnika uvijek nađu neki novi učesnici”, poručuju organizatori.

Izvor: Nezavisne/Aida Tipura

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/v-a-p-a-j-u-np-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])