Muzička drama o Ejmi

Objavljeno: 4. 4. 2013 u 09:00h

U biografskoj muzičkoj drami o Ejmi Vajnhaus skiciraćemo nepoznatu cijenu njene slave uhvaćenu u inerciji svakodnevnih obaveza. U ovoj predstavi neće biti dramskog sukoba, bar u onom klasičnom smislu, ali “Ejmi i oni oko nje” stalno će biti u sukobu sami sa sobom, sa svojim životima u kojima nedostaje ljubav.

Ejmi

Rekao je ovo reditelj Aleksandar Pejaković, koji u banjalučkom Studentskom pozorištu režira predstavu “Ejmi Vajnhaus”, čija će premijera biti u julu na Podrum sceni.

Studentsko pozorište biće prvi teatar na svijetu koji će imati premijeru o slavnoj britanskoj pjevačici Ejmi Vajnhaus i to zahvaljujući dramskom tekstu koji su napisali Mario Ćulum i Milan Gajić.

Pejaković kaže da će osjećaj praznine povezivati sve likove sa akcentom na Ejmi koja, ma koliko buntovna na prvi pogled izgledala, predstavlja bespomoćno i uplašeno biće sklono samouništenju.

– Kroz slike u predstavi posmatraćemo ogoljenu individuu ogrezlu u gorčini promašenog života, potrošene ljubavi, neobećavajuće budućnosti – kazao je Pejaković.

Naglašava da će ovim komadom progovoriti i o velikom pritisku koji je publika vršila nad mladom zvijezdom od prvog pa sve do posljednjeg koncerta u Beogradu.

– Tokom cijele predstave publika će imati priliku da sluša muzičke numere malobrojnih, ali velikih hitova Ejmi Vajnhaus – kaže Pejaković.

Reditelj koji je na scenu Narodnog pozorišta Republike Srpske uspješno postavio komad “Odumiranje međeda” Branka Ćopića podsjetio je da je Ejmi Vajnhaus u svojoj kratkoj karijeri osvojila pet “Gremi” nagrada.

Slavna muzičarka umrla je u julu 2011. od trovanja alkoholom, u 27. godini. Poslije Ejmine smrti, njen album “Bek tu blek” iz 2006. godine postao je najprodavaniji album 21. vijeka u Velikoj Britaniji.

Dansko kraljevsko pozorište

– Život Ejmi Vajnhaus bio je u centru pozorišnog teksta “Ejmi”, koji je prošle godine napisala grupa od 11 danskih autora. Oni su dramu ponudili Danskom kraljevskom pozorištu. Međutim, iako su probe počele, pozorište je otkazalo premijeru, jer je danska agencija za autorska prava, po nalogu porodice Vajnhaus, povukla ranije datu dozvolu na muziku i fotografije preminule pjevačice – kaže Aleksandar Pejaković.

Izvor: Glas/Aleksandra Madžar

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/muzicka-drama-o-ejmi/||claudebot