U četvrtak koncert i promocija novog spota grupe “Belegzija” (Video)

Objavljeno: 26. 3. 2013 u 19:15h

Etno jazz grupa “Belegzija” će u četvrtak, 28. marta, u Kulturnom centru Banski Dvor Banjaluka, održati koncert i ujedno predstaviti publici svoj novi spot za pjesmu “Rising sun”. Koncert počinje u 20 časova.

PLAKAT2

Grupa Belegzija svira etno muziku sa primjesama jazz-a, najvećim dijelom makedonsku muziku, a najnoviji, peti po redu album “Vezeno” je kompletno autorski, uz 11 autorskih pjesama – pored istoimene pjesme “Vezeno” tu su i “Pletenka”, “Rising Sun”, “Orijent 11”, “Belegzija blues” i druge, uz dvije bonus izvorne pjesme.

Osnivač grupe Vasko Jordanov ovu muziku svira na tradicionalnim instrumentima kao što je kaval, koji sam ručno izrađuje. Pored Vaska Jordanova (kaval), današnji osnovni sastav Belegzije čini Vukosav Rosić (gitara), a na koncertu ce im se pridružiti i gosti.

Pored pjesama sa albuma “Vezeno”, Vasko Jordanov će na kavalu izvesti i svoje najnovije numere duhovne muzike i neke od najpoznatijih makedonskih pjesama svirane na kavalu – kavalske ezgije. Banjalučkoj publici će predstaviti i jedan stari instrument okarinu.

U pjesmi i spotu “Rising sun” svira i Dejan Cvetanovski, a posebnu čar spotu daju specijalni gosti, mali učesnici: Ana Jordanova, Niksa Krivošija i Jana Sopić.

Produkciju spota je radio Vedran Ševčuk – ALF.

Izvor: Srpska Cafe/Jelena Milovanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/u-cetvrtak-koncert-i-promocija-novog-spota-grupe-belegzija-video/||claudebot