Svjetski dan muzike se proslavlja u Banjaluci

Objavljeno: 18. 6. 2012 u 16:58h

Banjaluka će i ove godine, 21. juna proslaviti Svjetski dan muzike. Profesori i studenti sa Akademije umjetnosti i njihovi brojni prijatelji i partneri pripremili su bogat i raznolik program za ovaj poseban dan.

Naime, 21. jun je počeo da se proslavlja kao Svjetski dan muzike prije 30 godina u Francuskoj. Za svojih 30 godina proširio se na više od stotinu zemalja svijeta i na oko 340 gradova koji su svesrdno prihvatili i na svoj način razvili ovu ideju francuskog Ministarstva kulture.

21. juna muzika će se u Banjaluci moći čuti na raznim mjestima. Program počinje u 12 časova u holu Akademije umjetnosti i onda se širi, ispred zgrade Hypo-Alpe-Adria Banke, M:tel kompanije, u Merkator tržnom centru, u zgradi Opštine grada, i u glavnoj, Gospodskoj ulici. Taj dio programa na otvorenom će trajati do 20 časova.

Pored studenata Akademije umjetnosti u programu će učestvovati i KUD „Veselin Masleša“, učenici muzičke škole „Vlado Milošević“, Gradski tamburaški orkestar, ženski hor „Banjalučanke“ i Vojni orkestar.

Od 20 do 24 časa program će se održavati u Domu omladine gdje će nastupati Jazz bend i Pop-rock bend Akademije umjetnosti.

Pored navedenog programa, Francuski institut u BiH, istim povodom je pozvao i ugostio grupu iz Novog Sada „JeuNS“ koja će 23. juna nastupiti u Domu omladine, sa početkom u 21 čas.

Ovu grupu većim dijelom čine studenti i profesori sa katedre za francuski jezik i književnost novosadskog Filozofskog fakulteta. Grupa postoji od 2001. godine i sviraju obrade muzičara kao sto su Lokua Kanza, DobaCaracol, Amadou & Mariam, Zap Mama, itd.

Ovu manifestaciju su podržali: Grad Banja Luka, Udruženje muzičkih umjetika RS, Hypo-Alpe-Adria Bank, Mercator tržni centar, M:tel kompanija i Francuski institut u BiH.

Na sva dešavanja ulaz je besplatan.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/svjetski-dan-muzike-se-proslavlja-u-banjaluci/||claudebot