Pjesmom i plesom podržali drugare

Objavljeno: 4. 4. 2019 u 17:40h

Dječiji smijeh, pjesma, igra i graja ispunili su u utorak uveče salu banjalučkog pozorišta “Jazavac”, koja je bila tijesna da primi sve mališane i njihove roditelje koji su došli da podrže drugare sa autizmom u sklopu koncerta “Autizam govori srcem”.

Ovaj tradicionalni, humanitarni koncert, sedmu godinu zaredom održan je u organizaciji udruženja Centra za edukaciju “Tvoja riječ” povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom koji se obilježava 2. aprila. Želja organizatora bila je da skrene pažnju javnosti na značaj edukacije i prihvatanja djece sa poteškoćama u razvoju.

Publiku je zabavljalo oko 200 plesača, pjevača, i folkloraša okupljenih u dječijem horu “Vrapčići”, KUD “Sveti Sava”, KUD “Veselin Masleša”, plesnom studiju “Siti džez”, baletskom studiju “Alegro”, klubu ritmičke gimnastike “Alegro”, Vokalnom ateljeu “Mama Vodž”, te u predškolskoj ustanovi “Ciciban –klub” i OŠ “Ivo Andrić” iz Banjaluke.

Predsjednica udruženja Centra za edukaciju “Tvoja riječ” Olivera Ratković istakla je da je pozorišnom salom odisala pozitivna vibracija i da je koncert bio veoma emotivan.

“To je bila prava dječija žurka kao i prethodnih godina. Cilj nam je bio da pokažemo da autizam ne govori nikako drugačije nego samo srcem i u tome smo uspjeli. Željeli smo da pokažemo da smo dio stvarnosti, da nam treba pružena ruka, te da se djeca koja imaju poteškoća u razvoju i djeca sa dijagnozom autizma ne razlikuju od ostalih drugara i da imaju potrebu da budu željeni, voljeni i prihvaćeni, da se školuju i budu dio zajednice” – rekla je Ratkovićeva.

Dodala je da je prihod od prodatih ulaznica i   humanitarnog broja 1415, koji je otvoren do kraja mjeseca, namijenjen za nabavku aparata koji mjeri rad talasa mozga, a koji će biti od velikog značaja za djecu sa autizmom

“Aparat košta između 20.000 i 50.000 KM i koristiće ga Centar za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete”. U goste će nam dolaziti doktor iz beogradske Tiršove bolnice koji će raditi na aparatu” – rekla je Ratkovićeva.

Izvor: Glassrpske/ A. J. R.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/pjesmom-i-plesom-podrzali-drugare/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])