Održan koncert Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti

Objavljeno: 27. 4. 2013 u 12:54h

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani Vlade Miloševića”, sinoć je u Banjaluci održan koncert Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, prenosi RTRS.

simfoniski orkestar

Koncertom pod nazivom “Didaktički”, nastavljena je manifestacija “Dani Vlade Miloševića”.

Posjetiocima ove kulturne manifestacije Studenti Akademije umjetnosti iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Sarajeva i Novog Sada okupljeni u veliki simfonijski orkestar, predstavili su se djelima Korsakova i Čajkovskog koje ovdašnja publika, prema našim informacijama, nije čula preko 70 godina.

Nastupio je i talentovani mladi pijanista Milan Savić, koji je svojim nastupima već skrenuo pažnju javnosti.

Banjalučka publika imala je priliku čuti čuveni klavirski koncert u b-molu Petra Iljiča Čajkovskog u godini jubileja – 120 godina od smrti najpoznatijeg ruskog kompozitora.

Manifestacija “Dani Vlade Miloševića” završava se večeras koncertom pod nazivom “Veče ruske muzike”, u izvođenju članova Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Izvor: RTRS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/odrzan-koncert-simfonijskog-orkestra-akademije-umjetnosti/||claudebot