Održan godišnji koncert Gradskog hora “Jazavac” u Banjaluci

Objavljeno: 22. 5. 2018 u 16:21h

Gradski hor “Jazavac” povodom prve godine postojanja održao je u ponedjeljak veče u Gradskom pozorištu “Jazavac” cjelovečernji koncert i u nešto više od sat vremena programa dokazao da može da parira profesionalnim horovima u gradu na Vrbasu.

Hor koji je osnovan i koji radi u sklopu Gradskog pozorišta “Jazavac” broji oko 30 članova, a rad hora zasniva se na amaterskom horskom pjevanju sa težnjom ka profesionalizmu.

Sudeći prema onome što je publika imala priliku da čuje, hor je mnogo bliže profesionalnom nego amaterskom pjevanju. Pod dirigentskom palicom umjetničkog rukovodioca Zlatana Mirića izvodili su numere “Amazing Grace”, “Prođe ovaj dan”, “Drugi način”, “Hallelujah” Leonarda Koena, te neprevaziđenu “Zelenu rijeku” Emira Bašića. Ono po čemu je specifičan ovaj hor jesu i članovi, kojih ima brojnih generacija, no već se sada vidi njihova usklađenost, ali i predanost sa kojom pristupaju svakom izvođenju.

Publika je posebno zagrijala dlanove kada se na sceni pojavila djevojčica Mila Laketić kao solista i zajedno sa horom izvela jednu od numera. Pored nje solisti su bili i Aleksandra Radović, te pijanista Milan Savić, dok su gosti bili “Triggers rokrol bend” i Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

Hor je do sada nastupao na Trgu Krajine u Banjaluci, na novogodišnjem koncertu sa Gradskim tamburaškim orkestrom Banjaluka, te na humanitarnom koncertu protiv Laforine bolesti.

Izvor: Nezavisne / Autor: Nevena Vržina

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/odrzan-godisnji-koncert-gradskog-hora-jazavac-u-banjaluci/||claudebot