“Libertango” izveo muziku iz duše i zatvorio sezonu u “Art dvorištu”

Objavljeno: 19. 9. 2019 u 16:00h

Nastupom kamernog ansambla “Libertango” pod vedrim nebom zatvorena je ovogodišnja sezona u “Art dvorištu” Banskog dvora Kulturnog centra.

Ovo muzičko veče bilo je ispunjeno argentinskom muzikom Astora Pijacole, odsviranom iz duše, po čijim izvođenjima je ovaj sastav poznat. Osim Pijacolinih kompozicija upotpunjeno je i novim kompozicijama Aleksandra Nikolića, M. D. Pujola i G. Valjeha.

“Veče je bilo predivno i atmosfera, publika, a vrijeme nas je poslužilo savršeno – zvijezde, ni daška vjetra. Spremali smo se za koncert – kao i obično, krali vrijeme za vježbanje od silnih obaveza, poslovnih i privatnih, ali ipak 16 godina sviranja zajedno je velika stvar i iskustvo i zrelost nas muzičara” – rekla je članica sastava Sanja Čolić-Zelić.

S obzirom na to da je ovaj sastav banjalučkoj publici i te kako poznat, za vjernu publiku su se potrudili da pripreme i novitete u repertoaru, što je posebno oduševilo sve prisutne.

“Moji libertangisti su skromni muzikanti koji daju sve od sebe da zvučimo najbolje. Naš tonac Peđa Blagojević je šesti član benda, koji je najviše odgovoran za zvuk. Bili smo uzbuđeni i uživali svakoj sekundi koncerta. Hvala Banskom dvoru na divnoj organizaciji koncerta, direktoru Mladenu Matoviću i njegovoj ekipi. Vidjećemo se uskoro u koncertnoj dvorani” – dodala je Čolić-Zelić.

Članovi ovog sastava su: Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet), Ljiljana Milić (gitara), Dejan Đorđević (kontrabas) i Sanja Čolić-Zelić (klavir).

A nakon zatvaranja sezone u “Art dvorištu”, muziciranje u Banskom dvoru, u malo hladnijim danima biće nastavljeno već večeras i to u koncertnoj dvorani, nastupom pijaniste Nenada Radića iz Beograda. Radićev nastup biće održan večeras u 20 časova.

Radić je održao više od četrdeset resitala u svim najvažnijim salama Srbije, a solističke koncerte je imao i u Sjedinjenim Američkim Državama, u Engleskoj, u Sloveniji i drugim državama.

Klavirskom pedagogijom se bavi od 1991. godine, a radi kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Promocija romana Damira Karakaša

Književnik Damir Karakaš promovisaće svoj roman “Proslava” u Banskom dvoru večeras u 20 časova.

Događaj je nastao u saradnji sa Udruženjem za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”.

Izvor: Glassrpske/ Milanka Mitrić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/libertango-izveo-muziku-iz-duse-i-zatvorio-sezonu-u-art-dvoristu/||claudebot