Humanost KUD “Sveti Sava” iz Banjaluke: Igrom za ozdravljenje

Objavljeno: 8. 12. 2014 u 10:50h

Humanitarni koncert banjalučkog Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Sveti Sava”, održan u subotu uveče u punoj dvorani “Obilićevo” u Banjaluci, ispunio je očekivanja.

kud

“Riječ je o sedmom godišnjem, a trećem humanitarnom koncertu našeg društva, ovaj put za sedamnaestogodišnjeg sugrađanina Miloša Tamburića. Nadamo se da ćemo doprinijeti njegovom ozdravljenju, a puna sala to i obećava, i da će koncert biti uspješan i u tom vidu kao što je bio uspješan onaj za Aleksandru Čulić”, izjavio je na početku događaja Damir Jovanić, sekretar KUD “Sveti Sava”.

Jovanić je podsjetio da je Čulićeva, članica njihovog društva, tada imala zdravstvenih problema i da je uspješno izliječena, tako da je na subotnjem koncertu za Tamburića i ona bila jedna od učesnica.

“Iako je najavljivano da će biti operisan u Turskoj, oboljeli mladić će ipak biti operisan u rodnom gradu”, dodao je on.

Posjetioci, koji su za ovaj događaj morali da izdvoje pet KM, mogli su da uživaju u igrama sa Grmeča, iz Glamoča, Bujanovca, Leskovca, Šumadije, Vojvodine, Gornje Nišave, Gruže i Banata. Odigrane su i vlaške igre, šopske, kao i igre iz Niša i Krajine. Kao gosti na koncertu nastupili su UD “Petar Kočić” iz Čelareva, u Srbiji, i KUD “Sveti Sava” iz austrijskog Graca.

Jovanić je zahvalio svim ljudima koji podržavaju rad KUD-a i koji su pomogli u organizaciji ovog koncerta i humanitarne akcije, kao i sponzorima, gostima, Kabinetu predsjednika RS, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske te gradu Banjaluka.

KUD “Sveti  Sava” iz banjalučkog naselja Lauš  osnovan  je  2007.  i djeluje kao najmlađe kulturno-umjetničko društvo u regionu. Društvo trenutno broji više od 250 članova,  uzrasta  od  šest  do  45  godina, iza kojih je mnoštvo javnih nastupa, cjelovečernjih koncerata, gostovanja, a kao najznačajnije nastupe izdvajaju učešća na međunarodnim smotrama folklora u Češkoj i Italiji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/humanost-kud-sveti-sava-iz-banjaluke-igrom-za-ozdravljenje/||claudebot