Banjaluka slavila Dan muzike: Muzičari svirali po cijelom gradu, uveseljavali mališane i prolaznike

Objavljeno: 22. 6. 2018 u 18:15h

Studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci su na nekoliko lokacija u gradu izvodeći najljepše note obilježili 21. jun, Svjetski dan muzike.

Obilježavanje je počelo vrtiću u Boriku, a potom ja nastavljeno zvucima na tradicionalnom kineskom instrumentu gućin, u atrijumu Gradske uprave.

Ujedno, ovim događajom je ozvaničen i početak projekta Grada pod nazivom „Kultura u prolazu“, kojim će se dati mogućnost za održavanje različitih kulturnih sadržaja u ovom prostoru Gradske uprave.

“Ovaj prostor atrijuma je i napravljen na način da može biti multifunkcionalno upotrijebljen, tako da smo sa Svjetskim danom muzike i prvim danom ljeta počeli sa programom organizovanja kulturnih sadržaja u atrijumu” – rekla je Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Povodom Svjetskog dana muzike, Akademija umjetnosti Univerziteta u i Kulturni centar Banski dvor organizovali su bogat sadržaj na devet lokacija u našem gradu.

“Preko 200 izvođača je uključeno u ovogodišnji program obilježavanja, i to Akademija umjetnosti, Muzička škola „Vlado Milošević“, hor „Banjalučanke“, Gradski hor Jazavac, Gradski taburaški orkestar, Paladio kvartet, Flutete i mnogi drugi. Trudili smo se da bude za svačiji ukus ponešto. Dakle, cijeli dan trajaće program i sugrađani treba samo da izađu, prošetaju i da zajedno sa nama proslave ovaj dan” – rekla je prof. mr Branka Radošević – Mitrović, šef katedre za dirigovanje na Akademiji umjetnosti.

Ljiljana Stević, direktor Konfučijevog instituta Univerziteta, rekla je da im je zadovoljstvo što ove godine učestvuju u obilježavanju Svjetskog dana muzike u Banjaluci.

“Naš kineski direktor instituta predstavila je tradicionalni kineski instrument gućin i mi smo jedan od rijetkih instituta koji imamo taj instrument”-naglasila je ona.

Izvor: Srpskainfo/ Tanja Vukomanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjaluka-slavila-dan-muzike-muzicari-svirali-po-cijelom-gradu-uveseljavali-malisane-i-prolaznike/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])