Banjalučki gudački kvartet održao koncert u atrijumu

Objavljeno: 12. 7. 2018 u 11:47h

Banjalučki gudački kvartet održao je danas koncert u atrijumu Gradske uprave, u okviru projekta Grada “Kultura u prolazu”. Prisutni su mogli da uživaju kako u kompozicijama najpoznatijih kompozitora klasične muzike, tako i u modernim kompozicijama sadašnjeg vremena.

“Kroz ovaj projekat, korisnici usluga gradske administracije svakog četvrtka imaju priliku da se upoznaju sa kulturnim stvaralaštvom u našem gradu, a s druge strane prostor atrijuma omogućava svim stvaraocima iz različitih umjetnosti da izvode i predstave svoje programe”, kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politku Natalija Trivić.

Prema njenim riječima, mnogo je sadržaja koji se mogu pokazati sugrađanima.

“Otvoreni smo za saradnju i cilj nam je uključiti što više aktera, kako bi sve kapacitete grada usmjerili na razvoj kulture u našem gradu”, zaključila je Trivićeva.

Inače, Banjalučki gudački kvartet je osnovan 2008. godine u Banjaluci i čine ga profesori Muzičke škole “Vlado Milošević”: Aleksandra Vidaković, Biljana Radulović, Mirjana Kremenović i Dalibor Slavnić.

Izložba do 18. jula

Podsjećamo da do 18. jula u atrijumu, zainteresovani mogu da pogledaju izložbu fotografija autora Nebojše Kostreševića.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucki-gudacki-kvartet-odrzao-koncert-u-atrijumu/||claudebot