Banjalučanke u polufinalu Svjetskog prvenstva

Objavljeno: 1. 12. 2019 u 09:21h

Šest Banjalučanki boravilo je tri dana na svjetskom prvenstvu u show dance-u u Njemačkoj. One čine dio reprezentacije Bosne i Hercegovine, a predstavnice su Plesnog kluba “Gemma”. Na prvenstvu su se publici i sudijama predstavile sa tri koreografije i sa sve tri se plasirale u polufinale.

Radi se o koreografiji soliste Sofije Kostić “Misli izvan kutije”, dua Vedrane Grbić i Tamare Đaković “Ovisnost o društvenim mrežama” i male grupe “Put do vrha”.

Koreograf je Ana Mazalica.

Solista i mala grupa su osvojili 14. mjesto, dok je duo bio 9. u svijetu. Rezultat grupe i soliste je ujedno i najbolji rezultat kluba na svjetskim prvenstvima do sada u ovim kategorijama.

“Naši članovi dalje nastavljaju sa radom jer ih do kraja godine čeka još jedno takmičenje na domaćem terenu, a u prvom dijelu sledeće godine će učestvovati na čak tri međunarodna takmičenja, i to: Interdance fest u Sarajevu, Evropsko prvenstvo u show dance-u i Evropsko prvenstvo u modernom i klasičnom baletu”, navode iz plesnog kluba “Gemma”.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucanke-u-polufinalu-svjetskog-prvenstva/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])