17. Sajam knjige uskoro u dvorani Borik

Objavljeno: 11. 9. 2012 u 11:28h

Sedamnaesti po redu Sajam knjige pod sloganom „Jedan dan-jedna knjiga, čitaj da bi živio“ održaće se u periodu od 18. do 23. septembra u sportskoj dvorani Borik.

I ove godine sajam će okupiti izdavače iz nekoliko zemalja, koji će pred banjalučkom publikom predstaviti svoja najnovija izdanja. Naime, sajam će gradu na Vrbasu pružiti priliku da se prestavi svijetu kroz kulturu.

„I ove godine sa nama će biti izdavači koji godinama učestvuju na sajmu. Između ostalih to su izdavačke kuće „Alnari“, „Laguna“, „Dereta“, Kreativni centar iz Beograda, Zavod za udžbenike Istočno Sarajevo i mnogi drugi“, rekla je Petra Ivić, rukovodilac Sajma knjige.

Ugledni srpski književnik Svetislav Basara otvoriće ovogodišnji sajam. Riječ je o autoru više od dvadeset knjiga, raznih žanrova, a i dobitniku više srpskih i međunarodnih nagrada za književnost.

Najbolja ostvarenja predstavljena na sajmu dobiće tradicionalne nagrade. Ivićeva je pojasnila da će i imena članova žirija biti poznata uskoro.

“I ove godine će biti dodijeljene sajamske nagrade koje nose imena manastira iz RS. Tako se “Moštanica” dodjeljuje za izdavački poduhvat godine, nagrada “Liplje” biće dodijeljena za savremenu književnost, “Gomionica” za najbolju knjigu za djecu i nagrada “Stuplje” za njegovanje pravoslavne tradicije i duhovnosti“, kazala je Ivićeva.

Pored promovisanja novih izdanja, druženja posjetilaca sa autorima takođe će biti organizovana.

Vrata sajma u organizaciji “Glasa” biće otvorena od 10 do 20 časova, a svi ljubitelji pisane riječi sajam će moći posjetiti uz simboličnu cijenu ulaznice, koja će iznositi jednu marku.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/17-sajam-knjige-uskoro-u-dvorani-borik/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])