Najbolji dokumentarac 2020. bavi se pravima osoba sa invaliditetom

Objavljeno: 19. 1. 2021 u 21:00h

Film “Crip Camp” proglasili su za najbolji dokumentarni film 2020. godine članovi “The International Documentary Association”. Ova nagrada dodijeljena je po 36. put.

Početkom sedamdesetih tinejdžeri sa invaliditetom suočavali su se sa budućnošću oblikovanom izolacijom, diskriminacijom i institucionalizacijom, prenosi portal b92.

Kamp “Jened”, razuzdani kamp “za hendikepirane” u Ketskilsu, eksplodirao je u tim okolnostima.

“Jened” je bila njihova srećna utopija, mesto s letnjim sportovima, pušenjem i šminkanjem, u kom su se kamperi osjećali ispunjeno kao ljudi.

Film je prošle godine dobio nekoliko značajnih filmskih nagrada, među kojima je i nagrada publike na Sandens festivalu.

Među producentima ovog filma nalaze se i bivši predsjednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/najbolji-dokumentarac-2020-bavi-se-pravima-osoba-sa-invaliditetom/||claudebot