Konferencija o razvoju filmske industrije u BiH

Objavljeno: 1. 3. 2013 u 14:54h

U prostoru Inovacionog centra Banjaluka u utorak i srijedu, 5. i 6. marta, biće održana konferencija “Mapiranje filmske industrije u Bosni i Hercegovini”. Konferencija je organizovana kao dio istoimenog projekta, čiji je cilj jačanje sektora industrije kulture, a učesnici ovog skupa treba da daju odgovore na ključna pitanja o stanju filmske industrije u BiH.

film9

Dokument pod nazivom „Mapiranje filmske industrije u BiH“, koji će biti predstavljen na konferenciji, pokriva sve segmente filmske produkcije, počev od razvoja filma, preko njegove produkcije i distribucije, do prikazivanja. U njemu su predloženi i koraci ka pozicioniranju BiH na filmskoj mapi svijeta, kao i ka daljem razvoju industrije pokretnih slika na ovom dijelu Balkana.

Na konferenciji će, između ostalih, učestvovati direktor „Sarajevo film festivala“, Mirsad Purivatra, predstavnik BiH u EUROIMAGES-u, Jovan Marjanović, predsjednik Udruženja filmskih radnika BiH, Amra Bakšić-Čamo, prodekan za nastavu banjalučke Akademije umjetnosti, Predrag Solomun, i direktor producentske kuće „VizArt film“, Zoran Galić.

Organizator pomenutog skupa je banjalučki „VizArt“, u saradnji sa sarajevskim „Obala Art centrom“, a uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost, Ministarstva prosvjete i kulture RS i Grada Banjaluka.

Izvor: ASBL

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/konferencija-o-razvoju-filmske-industrije-u-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])