Glumačka ekipa večeras na premijeri Falsifikatora

Objavljeno: 7. 3. 2013 u 09:25h

Film “Falsifikator” Gorana Markovića premijeru u Republici Srpskoj doživjeće večeras u 20.30 časova u Banjaluci.

falsifikator

Glumac Tihomir Stanić, koji tumači glavnog junaka, falsifikatora Anđelka, potvrdio je da će na banjalučku premijeru doći dio filmske ekipe, kao i reditelj i scenarista Goran Marković.

“Falsifikator”, koji je osvojio publiku na Festu u Beogradu, a zatim i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, nastao je u koprodukciji “Balkan filma” iz Republike Srpske, “Drina filma” iz Srbije, “Jadran filma” iz Hrvatske, a Radio-televizija Republike Srpske je koproducent.

Veći dio filma snimljen je u Šeškovcima i Laktašima, a osim glumaca iz regiona, uloge su ostvarili i glumci iz Republike Srpske.

Stanić, koji je i producent filma, najavio je da će na premijeru u Republici Srpskoj doći Branka Katić, Svetozar Cvetković, Nataša Marković. Dodao je da zbog obaveza na drugim projektima svi glumci neće biti u mogućnosti da dođu u Banjaluku.

Priča “Falsifikatora” smještena je u 1968. godinu, a govori o Anđelku, koji falsifikuje diplome, ali ne zbog koristi, već iz ljubavi i altruizma, sve dok ne bude otkriven i odveden u zatvor na nekoliko godina.

Glumačke kreacije u novom Markovićevom filmu ostvarili su i Dragan Petrović, Radko Polič, Jernej Šugman, Goran Navojec, Sergej Trifunović, Boris Komnenić, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Goran Navojec, Jernej Šugman…

U priči, koja se osvrće na vrijeme falsifikata u Jugoslaviji, igraju i glumci iz Republike Srpske Aleksandar Stojković Piksi, Boris Šavija, Branko Janković, Dobrica Agatonović, Dragoslav Medojević, Goran Jokić, Anja Stanić, kao i debitant Dušan Plavšić.

Aleksandar Stojković Piksi je istakao da je publika na Festu odlično prihvatila Markovićevu komediju, koja donosi zdrav smijeh.

– Siguran sam da će ljudi zavoljeti film “Falsifikator”. Iako imam epizodnu ulogu, išao sam na svjetsku premijeru u Beograd, gdje su me oduševile reakcije publike. Drago mi je što je publika reagovala na pravim mjestima – kazao je Stojković.

Glumac, kome ovo nije prva saradnja sa Goranom Markovićem, naglašava visoku profesionalnost uspješnog reditelja.

– Najbitnije je da film postigne gledanost, a ubijeđen sam da će nova Markovićeva priča vratiti publiku u bioskope. Svi koji dođu da pogledaju film biće zadovoljni, jer osim humoristične crte, ima i ozbiljnu priču, koja će svakoga natjerati na pitanje: “U kakvoj smo falsifikovanoj zemlji živjeli?” – rekao je Stojković.

I Tihomir Stanić je uvjeren da će “Falsifikator” vratiti publiku u bioskopske sale.

– Odlično su prošle premijere u Beogradu, Novom Sadu, a u Kragujevcu je bila ogromna poseta, pa je film istovremeno prikazan u dve sale. U Nišu je odmah rasprodata jedna sala, pa su tražili da ostanemo na još jednoj projekciji – kazao je Stanić.

Mlada publika

– Posebno mi je drago što se deci, koja su rođena posle raspada Jugoslavije, dopao “Falsifikator”. Uopšte nisu živeli u tom vremenu, ali prilaze mi sa rečima: Film je odličan” – kazao je Tihomir Stanić.

Izvor: Glas/Aleksandra Rajković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/glumacka-ekipa-veceras-na-premijeri-falsifikatora/||claudebot