Festival animiranog filma “Banjaluka 2018”: Ukupno 48 ostvarenja se bori se za nagrade

Objavljeno: 27. 8. 2018 u 12:44h

Na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“ ove godine pristiglo je 517 animiranih filmova iz 39 država svijeta.

Selekciona komisija Festivala odabrala je 48 animiranih filmova u glavni takmičarski program i 13 u dječji.

Takođe, 42 filma koja nisu ušla u takmičarski program, biće prikazana u dva programa „Panorama“. Na konkurs Festivala najviše je pristiglo filmova iz Francuske, Poljske, SAD, Rusije, Hrvatske i Španije.

U glavnom takmičarskom programu nalaze se i dva animirana filma iz Bosne i Hercegovine, “Dubioza kolektiv: Reality”, Antona Humla i “Kreacija Nacije” autora Gorana Fazila.

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“, ove godine održava se istovremeno u Banjaluci i Trebinju, od 24. do 28. oktobra.

Finasijski, održavanje Festivala podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine iz Sarajeva i Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Srpskainfo/ Branislav Predojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/festival-animiranog-filma-banjaluka-2018-ukupno-48-ostvarenja-se-bori-se-za-nagrade/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])