Moldavac na praksi u Banjaluci: Ovo je sjajno iskustvo za mene

Objavljeno: 28. 10. 2013 u 14:48h

Cornel Railenau je student stranih jezika iz Moldavije koji je, zahvaljaujući organizaciji AIESEC, došao u Banjaluku, kako bi obavio praksu.

foto

Povodom toga, on je u vrtiću „Kolibri“ u Banjauci danas održao posljednju radionicu sa djecom u sklopu koje su mališani pokazali šta su sve naučili od Cornela.

„Radio sam sa njima pet nedjelja i danas vidite rezultate našeg rada. Učio sam ih engelski, jer to je u stvari moje zanimanje, da budem nastavnik ili profesor. Ovo je odlična praksa za mene, jer ako možeš naučiti djecu nešto, onda možeš bilo koga“, rekao je Cornel.

Priznaje da mu nije bilo jednostavno, jer su djeca najosjetljiviji ali i najiskreniji učenici.

„Tu je bilo 20-tak djece, i ja sam s njima dnevno provodio više sati. Morali smo da se usklađujemo, kad jedni spavaju, sa drugima radim i obrnuto. Nije bilo jednostavno, trebaš imati čelične živce, pogotovo kad njih 10 počne uglas pričati i vrištati. Ali, mislim da smo se na kraju dobro sporazumjeli“, kaže Cornel.

Kako kaže, on je učio mališane, ali su i oni njega naučili nečemu.

„Naučio sam malo vašeg jezika, na primjer ‘crveno’, ‘roze’, ‘šta je ovo’, ‘kako se ovo kaže’ i slično. Bilo je jako zabavno, i žao mi je što odlazim. Već sam se navikao na ove klince“, priča Cornel.

Ekipa iz AIESEC-a potrudila se da bude dobar domaćin, pa je tako Cornelu pokazala naš grad, obišli su znamenitosti Banjaluke, muzej, ali išli su i u pabove i kafiće.

„Banjaluka je jako lijep grad, zaista mi se svidio. Manji je od Kišinjeva u kojem živim, pa ih ne mogu porediti, ali je svakako lijep. Ljudi iz AIESEC-a su sjajni, divno smo se družili“, zadovoljno ističe naš sagovornik.

Prije nego što je došao u BiH, kaže da je malo istraživao o našoj zemlji i gradu.

„Nisam mnogo znao o Banjaluci, ali sam došao pripremljen. Naravno da neću doći ovdje i reći ‘O, gdje sam ja to?’. Tako da sam naparvio malo istraživanje kako bih bio što bolje upućen u mjesto u koje odlazim. Na kraju, jako sam zadovoljan cijelim boravkom u Banjaluci, pa mi se ni ne ide kući sutra“, kaže kroz smijeh Moldavac.

Zadovoljan je i on, ali i klinci iz vrtića „Kolibri“, sa kojima je boravio prethodnih pet sedmica. Tokom tog vremena su, kroz interaktivne radionice, učili engleski jezik, crtali i igrali se.

„Bilo nam je jako zabavno, Svidio nam se na naš učitelj, naučili smo brojeve, boje, pjesmice, crtali smo i igrali se. Žao mi je što sutra odlazi, voljela bih da može još ostati“, rekla nam je petogodušnja Gabrijela.

I njeni drugari se slažu, a neki su nam i odrecitovali pjesmice koje su naučili, te su nam pokazalii i da su naučili brojati do deset.

Za kraj Cornel je svima podijelio čokolade i papirne aviončiće, a već sutra on će biti u pravom avionu za Moldaviju.

Izvor: eTrafika

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/126361/||claudebot