Tahografi se sada mogu očitati i na daljinu

Objavljeno: 9. 8. 2019 u 11:58h

“Dobra stara” vozačka žalopojka glasi “šoferska je tuga pregolema”, a jedna od muka, koja ih muči, svakako su tahografi i očitavanje podataka sa njih.

Papirne, kružne trake, koje vozač postavlja, već su dio istorije, a manuelno očitavanje podataka sa tahografa i dalje ostaje veliki teret vozačima i ostalima, uključenim u proces oko ovog obaveznog mjernog “rekvizita’.

Firma SATWORK sada ima rješenje za taj problem — najnoviji GPS uređaji imaju mogućnost za daljinsko očitavanje i prenos podataka (.ddd format) sa digitalnog tahografa.

Šta znači daljinsko očitavanje?

SATWORK informaciono računarski sistem (skr. IRS) je efikasno rješenje za bezbjedno skidanje podataka iz memorije digitalnih tahografa i kartica vozača koje se prenose preko Interneta/GPRS protokola.

Podaci se daljinski očitavaju sa tahografa i memorišu na SATWORKOVE servere, gdje se isti obrađuju, a potom i dostavljaju u formi izveštaja na korisnikov e-mail nalog u PDF/.ddd formatu.

Podatke možete preuzeti bilo kada s bilo kog mjesta!

Podaci sa kartice vozača i memorije digitalnog tahografa se mogu preuzeti i arhivirati u bilo kom trenutku sa bilo kog mjesta u Evropi i svijetu.

SATWORK IRS sistem Vam dostavlja podatke sa kartice vozača automatski i prema definisanom vremenskom intervalu, na svakih 20 dana, a podatke sa digitalnog tahografa na svakih 60 dana. Na taj način SATWORK IRS sistem Vam pruža sigurnost da ćete ispuniti zahtijevane zakonske propise i izbjeći eventualne kazne.

Zaboravite na sate provede praveći izvještaje!

SATWORK IRS omogućava daljinsko preuzimanje podataka sa tahografa i kartica vozača, što je bezbjedniji i efikasniji način za vozače, koji se sada ne vraćaju u sjedište preduzeća kako bi te podatke dostavili i arhivirali. Preuzimanje podataka sa kartice vozača i iz memorije digitalnog tahografa se vrši bez prisustva kompanijske kartice u vozilu, jer se autorizacija preuzimanja podataka vrši bežično i daljinski. Sa SATWORK IRS sistemom, uz pomoć  GPS uređaja za daljinsko preuzimanje podataka iz memorije digitalnih tahografa imate potpunu kontrolu vozača i vozila.

Kako ugraditi uređaj?

GPS uređaj za satelitsko praćenje vozila istovremeno omogućava i daljinsko preuzimanje podataka iz memorije digitalnih tahografa .

Većina korisnika nema potreban softver koji analizira podatke iz memorije digitalnih tahografa, a zatim pravi izveštaj, već ručno prave izvještaje po vozaču, odnosno, vozilu, koji oduzimaju značajno vrijeme. SATWORK IRS  sistem Vam omogućava automatsko slanje gotovih izvještaja. Vaše je samo da ih sačuvate u odgovarajući folder na računaru.

Preduslovi za ugradnju!

  • Odgovarajući digitalni tahograf
  • Vozilo mora da ima ugrađen SATWORK GPS uređaj

*Mogućnost ugradnje na već postojeće GPS uređaje drugih proizvođača

*Mogućnost iznajmljivanja odgovarajućih tahografa.

Koje su prednosti SATWORK IRS sistema?

O zakonu

Zakon o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima obavezuje prevoznika da vodi evidenciju o radnom vremenu svakog vozača na nedeljnom i mjesečnom nivou. Izvještaji koji vam se dostavljaju ispunjavaju sve ove propise.

U našoj zemlji je na snazi zakonska obaveza preuzimanja podataka sa kartice vozača najkasnije svakih 28 dana i iz memorije digitalnog tahografa svakih 90 dana. Za sve vas, prevoznike i vozače, jako je bitno da znate da propisi nalažu obavezu arhiviranja i analize tih podataka u periodu od najmanje jedne godine nakon evidentiranja i da, na zahtjev nadležnog organa, iste morate dati na uvid u bilo kom trenutku. To zahtjeva da se podaci redovno preuzimaju i da se zatim trajno čuvaju u dobro dizajniranim i sigurnim serverima.

Proces je sljedeći – sa tahografskih listića ili memorijskih kartica vozača podaci se softverom prebacuju na servere, a zatim obrađuju i prikazuju u formi raznih izvještaja. Automatskom obradom podataka i izvještajima lakše je i brže otkriti vozače u prekršaju. A ako prekršaje na vrijeme otkrijemo time ćemo brže djelovati prema povećanju odgovornosti vozača i smanjiti broj prekršaja (pa i velikih novčanih kazni za vozače i prevoznike).

U vašem je interesu da se svi ti podaci jako kvalitetno čuvaju i obrađuju, te da se sve nepravilnosti vaših vozača na vrijeme otkrivaju.

Ovakvim sistemom evidencije i obrade lakše je otkriti i savjesne vozače koji voze prema svim propisima, pa ih prema tome i nagraditi.

Za više informacija posjetite site www.satwork.net , ili se javite na mail info@satwork.net, ili telefon 051/233-000.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.