Online katalozi dovode nove kupce i povećavaju obim prodaje

Objavljeno: 14. 2. 2018 u 14:45h

Šaroliko društvo i šaroliki kupci više nego ikad. Neki su manje, a neki više informatički obrazovani. Ipak, svaki kupac je zlata vrijedan, ali je veoma važno znati i način na koji smo ga pridobili. Nove tehnologije znače i nove sisteme, pa tako pored dosadašnjih marketinških aktivnosti, uvijek vrijedi razmisliti i o novim.

Iz iskustva podjele kataloga na kućnu adresu do sada se i običan posmatrač uvjerio u slijedeće:

  • Stanari sve ono što nisu zvanični računi ili lična pošta smatraju SPAMOM
  • Za takve sadržaje napravili su posebne kutije, koje stoje u dnu stepeništa ili čak negdje izvan zgrade
  • Ukoliko ih distibuteri ubace u sandučiće, osim ljutnje vlasnika, imamo i situaciju da često završe u smeću mnogo prije čitanja
  • Nerijedak je i prizor da gomilu kataloga vidimo u ili kraj kontejnera
  • Takođe, često katalozi stoje danima zakačeni na kapiji privatnih kuća, dok se kiša ne pobrine da budu neprepoznatljivi

Ono što se ne može znati je i podatak koliko je ljudi vidjelo ove kataloge. Statistika je potpuno nepoznata i zna se samo broj odštampanih kataloga, cijene njihovog transporta i podjele, ali ne i ostalo.

Prateći pomenuti trend, portal Banjaluka.com omogućava da katalog bude stalno dostupan kupcima, kako putem računara, tako i preko besplatne aplikacije za mobilne telefone ,,Katalozi Banjaluka”.

Zbog toga želimo da vas obavijestimo o podatku da je za 30 dana na Katalozi.banjaluka.com zabilježeno 30.000 pregleda online kataloga. Zaista velik broj posjeta i potencijalnih kupaca proizvoda, koji konstantno raste. Samo u novembru 2017, ukupan broj pregleda je iznosio 31.573, od čega je 83% posjeta bilo preko mobilnih uređaja. Posebno je zanimljivo prosječno zadržavanje na sajtu, koje je oko 2 minute, što je izuzetan uspjeh uzimajući u obzir da je prosječno zadržavanje na web sajtovima ispod 1 minute. Jednostavno rečeno, posjetioci se duže zadržavaju na sajtu zato što čitaju kataloge. Naši čitaoci u prosjeku provedu pet minuta prelistavajući kataloge putem android aplikacije. Nezavisno istraživanje je pokazalo da 58 % potrošača proizvod prvo potraži online. A 65 % njih i kupe proizvod koji su pretraživali putem interneta.

katalozi

Online kataloge možete dodatno promovisati na društvenim mrežama poput FB, ali i na Google.

Treba imati u vidu da je potrebno samo 15 sekundi pažnje da se “ugrabi” pažnja korisnika, jer ih privlači mogućnost da pogledaju što ih zanima, dok svakako već obavljaju posao na računaru.

Takođe, naša Facebook stranica Banjaluka Shopping ima na dnevnom nivou 3.000 do 7.000 posjeta samo na teritoriji Banjaluke.

Napomenimo i ovo:  Prateći pomenuti trend, portal Banjaluka.com omogućava da katalog bude stalno dostupan kupcima, kako putem računara, tako i preko besplatne aplikacije za mobilne telefone “Katalozi Banjaluka“.

U prethodnih sedam mjeseci, aplikaciju je preuzelo preko 800 korisnika. Njima svakodnevno stižu obavještenja o vašim novim ponudama, akcijama i rasprodajama.

Google Analytics – zadržavanje korisnika na katalozima

Statistike pokazuju da je jedna od najzanimljivijih kategorija kupcima prehrana, te 17% od ukupnih pregleda otpada na kataloge posvećene prehrambenim proizvodima.

Mogućnosti kataloga

Jedna od najznačajnijih prednosti je mogućnost neprestane komunikacije sa kupcima. U svakom trenutku možete brzo i lako promijeniti svoj katalog bez troškova štampanja, dostavite nam novu verziju koju ćemo odmah objaviti. Vaši kupci će o tome biti obaviješteni putem aplikacije. Ovakav vid promocije je najkorisniji i kada je potrebno u kratkom vremenskom periodu obavijestiti što veći broj kupaca o novim akcijama, kao što su vikend akcije. Sve ovo će vas poštediti brojnih troškova. Takođe, povećava se i lojalnost kupaca, jer su stalno u koraku sa najnovijim informacijama koje šalje njihov omiljeni brend. Iskoristite priliku koju Vam nudi moderna tehnologija i poboljšajte svoju komunikaciju sa kupcima.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1051

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!