Bosch ulaže milijarde u klimatske aktivnosti i kakvoću vazduha

Objavljeno: 13. 5. 2019 u 15:52h

Finansijski izvještaji za 2018.: rekordna prodaja i rezultati.

  • Prihod od prodaje porastao je na 78,5 milijardi evra u 2018.
  • Operativna dobit prije odbitka kamata i poreza dosegla je 5,5 milijardi evra u
    2018.
  • Bosch će do 2020. ugljični otisak svesti na nulu
  • Gotovo nulta stopa onečišćenja vazduha zbog prometa
  • Glavni izvršni direktor Boscha Denner: „Klimatske aktivnosti sukladne poslovanju u kombinaciji s rješenjima za kakvoću vazduha mogu stabilizovati
    društvenu atmosferu.”

Poslovna godina 2018. bila je uspješna za Bosch Grupu. Firma je povećala svoj prihod od prodaje na rekordnih 78,5 milijardi evra. Operativna dobit prije odbitka kamata i poreza (EBIT) dosegla je 5,5 milijardi evra. Uprkos visokim početnim ulaganjima u područja kao što su elektrifikacija i automatizacija mobilnosti, marža operativne dobiti prije odbitka kamata i poreza ponovno se poboljšala u 2018. i porasla sa 6,8 % iz 2017. godine na 7,0 %. Bosch je povećao izdatke za istraživanje i razvoj na 7,3 milijarde evra, tj. 9,3 % prihoda od prodaje. Kapitalni su izdaci porasli za 14 % na 4,9 milijardi evra, tj. 6,3 % prihoda od prodaje. Bosch je otvorio gotovo 8000 novih radnih mjesta širom svijeta u 2018.; više od pola tih radnih mjesta bilo je u području istraživanja i razvoja.

Bosch očekuje da će se u tekućoj godini privredni razvoj usporiti. Prema predviđanjima firme, svjetsko će privreda porasti za samo 2,3 %.

Faktore koji opterećuju globalno privreda, među ostalim, čine trgovinski sporovi, visoke nivoi duga u evropskim državama i smanjenje proizvodnje automobila. Uprkos teškoj situaciji u industrijama i regijama koje su važne za Bosch, firma očekuje da će u 2019. prodaja blago premašiti rezultate iz 2018. Prodaja je u prvom tromjesečju ove godine bila gotovo jednaka onoj u prethodnoj godini. Nezavisno o tim kratkoročnim izgledima, Grupa Bosch povećava napore u borbi protiv klimatskih promjena i za poboljšanje kakvoće vazduha.

„Klimatske promjene nisu naučna fantastika; one se zaista događaju. Ako Pariški sporazum želimo shvatiti ozbiljno, onda se klimatske aktivnosti ne smiju smatrati samo dugoročnim težnjama. One se moraju odvijati ovdje i sada”, kazao je dr. Volkmar Denner, predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH, na firminoj godišnjoj konferenciji za štampa. „Vrlo ozbiljno shvatamo zabrinutost ljudi u pogledu kakvoće čistoga vazduha u gradovima. Kao predvodnici u području inovacija, želimo pružiti tehnološka rješenja za ekološke probleme.”

Denner je uz to dodao: „Zabrane prometa, protesti zbog dizelskog goriva, „žuti prsluci” i protesti petkom protiv klimatskih promjena pokazuju da firme moraju pokrenuti klimatske aktivnosti i ponuditi nova rješenja za kakvoću vazduha u gradovima da bi se stabilizovala društvena atmosfera.”

Bosch će od 2020. biti prvo „ugljično neutralno” industrijsko preduzeće

Prema Međunarodnoj agenciji za energiju (IEA), proizvodnja je odgovorna za gotovo trećinu svjetskih emisija ugljenikovog dioksida. To je dovoljan razlog da Bosch povećava svoje već uspješne napore da bi smanjio svoju emisiju CO2.

„Bićemo prvo veliko industrijsko preduzeće koje će ostvariti ambiciozan cilj postizanja ugljične neutralnosti u nešto više od godine dana. Bosch će od 2020. imati nultu stopu ugljičnog otiska”, objavio je Denner.

„Svih će 400 Boschevih lokacija širom svijeta od 2020. biti ‚ugljično neutralno’.”

Da bi se to ostvarilo, firma će se koristiti četirima glavnim metodama. Bosch će povećati energetsku učinkovitost, povećati udio obnovljivih izvora energije u svojoj opskrbi energijom, kupiti više zelene energije i nadoknaditi neizbježne emisije ugljenikova dioksida. Time će se do 2020. izbjeći 3,3 miliona tona emisije CO2. Više informacija o planovima za klimatske aktivnosti firme Bosch možete pogledati ovdje.

Bolja kakvoća vazduha: gotovo bez onečišćenja

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), oko 90 % svjetske populacije udiše toksični vazduh. Bosch teži ostvarenju ambiciozna cilja u vidu popravljanja te situacije: „Onečišćenje vazduha zbog prometa želimo svesti gotovo na nulu. Da bismo to ostvarili, rješenje ne tražimo samo ispod poklopca motora automobila”, rekao je Denner. Firmin projekat smanjenja koncentracije onečišćujućih materijom gotovo do nule počiva na trima stupovima: Bosch razvija tehnologiju za pogonske sklopove s niskom nivoom onečišćujućih materijom, sarađuje s opštinskim poglavarstvima na projektima za održavanje stalnog protoka prometa i provodi sistem upravljanja mobilnošću firme na svojim lokacijama.

Optimizovanje motora s unutrašnjim izgaranjem upotrebom vještačke inteligencije

Firma predviđa da će u 2030. oko 75 % novih automobila i lakih privrednih vozila i dalje pokretati motor s unutrašnjim izgaranjem. S obzirom na to, Bosch i dalje ulaže znatne svote u optimizovanje benzinskih i dizelskih motora. Firma se takođe koristi vještačkom inteligencijom radi daljnjeg razvoja motora s unutrašnjim izgaranjem. Na primjer, Bosch se koristi vještačkom inteligencijom za prediktivno kontrolisanje obrade ispušnih plinova prema obrascima ponašanja pojedinaca u vožnji jer to može dodatno smanjiti emisiju vozila. Oko 3500 zaposlenika u firminim jedinicama za obradu ispušnih plinova i ispušne senzore ostvarilo je prodaju od 2,3 milijarde evra u 2018. Taj će iznos do 2025. dosegnuti 3 milijarde evra.

Emisije zagađivača manje za 20 %

Bosch trenutno raspravlja s gotovo stotinu opštinskih poglavarstava širom Evrope o tome što bi se trebalo preduzeti da bi se poboljšala kakvoća vazduha.

Bosch trenutno u Štutgartu, Parizu i Marseilleu testira mobilnu analizatorsku jedinicu. Ove novorazvijene jedinice neprekidno mjere nivo onečišćivača u okolnom vazduhu. Navedena bi očitavanja zajedno sa simulacijama trebala pružiti daljnji uvid u odnos između emisija vozila i onečišćenja okoliša. Projekat s gradom Štutgartom pokazao je da se neometanim protokom prometa emisije zagađivača postojećeg voznog parka mogu smanjiti za do 20 %. U budućnosti će biti moguće izraditi karte visoke razlučivosti koje prikazuju koncentraciju onečišćivača s pomoću podataka iz analizatorskih jedinica. Navedene bi se karte mogle upotrebljavati za optimizovanje upravljanja prometom.

Upravljanje mobilnošću firme: bolja kakvoća vazduha u konurbacijama

Treći stup projekta čini upravljanje mobilnošću firme. Njegov je cilj smanjiti promet i samim time emisije za koje su odgovorni Boschevi zaposlenici, posebno u konurbacijama. Provedene mjere u rasponu su od prijevoza autobusom u velikim gradovima u Brazilu, Kini i Turskoj do mogućnosti rada na daljinu i najma bicikala i električnih bicikala. Osim toga, Bosch iskorištava moć povezivosti.

Primjerice, već nekoliko nedjelja oko 8000 zaposlenika na lokaciji u Reutlingenu može se koristiti platformom za dijeljenje prevoza SPLT, koja zaposlenicima olakšava dogovaranje suprijevoza putem aplikacije. U metropolitanskom području Štutgarta, gdje otprilike 55.000 Boschevih zaposlenika putuje sveukupno 1,5 miliona kilometara svaki dan, firma je takođe član Udruženja za čisti vazduh (eng. Clean Air Alliance).

Elektromobilnost: 14 miliona vozila do kraja 2022.

Bosch takođe očekuje da će električna vozila biti važan faktor za poboljšanje kakvoće vazduha u gradovima. Bosch teži postati tržišni lider na masovnom tržištu elektromobilnosti u nastajanju. Firma namjerava do 2025. ostvariti 5 milijardi evra od prodaje u području elektromobilnosti, tj. deset puta veći iznos od onoga iz 2018. „Smatramo da su pred nama dobre prilike u rastućoj konkurenciji za stvaranje vrijednosti u području tehnologije pogonskih sklopova.

„Naši nas sistemi znanja i iskustva, naš širok asortiman proizvoda i ekonomije razmjera u proizvodnji čine poželjnim partnerom za proizvođače vozila i pružatelje mobilnosti širom svijeta”, rekao je Denner.

Boscheve se komponente pogonskih sklopova već nalaze u više od milion električnih automobila širom svijeta. Navedeni će broj do kraja 2022. porasti na 14 miliona. Firma je do danas provela projekte pogonskih sklopova za 50 platformi električnih vozila. Samo smo prošle godine dobili 30 novih projekata.

„Takođe želimo pomoći da se tehnologija gorivnih članaka probije na tržište”, rekao je Denner.

Stoga je Bosch nedavno objavio da se udružuje s firmom Powercell, švedskim proizvođačem sklopova gorivnih članaka. Navedeni sklopovi čine dvije trećine vrijednosti sistema gorivnih članaka.

„Zajedno s firmom Powercell želimo komercijalizirati sklopove i plasirati ih na tržište najkasnije do 2022.”, izjavio je Denner.

Automatizovana vožnja: manja potrošnja i emisija

Automatizovana će vožnja takođe učestvovati u poboljšanju kakvoće vazduha. Istraživačka firma KE Consult tvrdi da automatizovana vožnja može smanjiti potrošnju goriva za više od 30 % i za 15 % na njemačkim autocestama. Više od 5000 Boschevih inženjera trenutno radi na automatizovanoj vožnji, što je gotovo dvostruko više nego prije dvije godine. Denner je napomenuo:

„Do 2022. planiramo uložiti oko 4 milijarde evra u automatizaciju, a time i u održivu mobilnost.”

Sistemi pomoći vozaču pridonose rastu na putu do automatizirane vožnje. Očekuje se da će se prihod povećati za gotovo 15 % ove godine u odnosu na sadašnji iznos od oko 2 milijarde evra. Očekuje se da će prodaja radarskih senzora porasti za 20 %, a prodaja videosenzora za 30 %. Denner:

„Automatizovana vožnja nije samo obećanje za budućnost, ona je već sada za nas područje rasta.”

Poslovna godina 2018.: rekordna prodaja i zarada

„Godina 2018. bila je uspješna poslovna godina za Grupu Bosch”, rekao je prof. Stefan Asenkerschbaumer, glavni finansijski direktor i zamjenik predsjednika upravnog odbora.

Prodaja i rezultati opet su na visokim nivoima koje su ostvarene i u 2017. godini. Prihod od prodaje iznosio je 78,5 milijardi evra, a na taj su iznos znatno uticale tečajne razlike od 2,1 milijarde evra. Nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike bez učinaka konsolidacije, prodaja je porasla za 5 %. Nominalno je porasla za 2,2 %. Operativna dobit prije odbitka kamata i poreza (EBIT) iznosila je 5,5 milijardi evra u odnosu na 5,3 milijarde evra lani. Uprkos visokim početnim ulaganjima u obećavajuća područja, marža operativne dobiti prije odbitka kamata i poreza porasla je sa 6,8 % u 2017. na 7,0 %.

„Uprkos privrednim izazovima, nastavićemo ulagati velike iznose u razvoj novih tehnologija i poslovna područja u 2019. da bismo osigurali firminu održivost u budućnosti”, rekao je Asenkerschbaumer.

„Isto tako, naša predanost smanjivanju emisija ugljenikova dioksida i klimatskim aktivnostima nije vođena kratkoročnim finansijskim faktorima, već obuhvata dugoročnije ciljeve.”

Poslovna godina 2018. prema poslovnim područjima

Sva su poslovna područja pridonijela Boschevim dobrim poslovnim rezultatima u 2018.: poslovno područje Mobility Solutions povećalo je svoju prodaju za 3,5 % (5,8 % nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike) na 47,6 milijardi evra.

Zbog toga je Boschev rast u ovom području ponovno nadišao globalnu proizvodnju motornih vozila. Dosegnuvši 7,1 %, marža operativne dobiti prije odbitka kamata i poreza umalo je dosegnula prošlogodišnju nivo. Poslovno područje Consumer Goods ostvarilo je prodaju od 17,8 milijardi evra. Nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike taj pad od 3,1 % odgovara rastu prodaje od 0,7 %. Glavni su razlozi tog niskog rasta slabija potražnja na tržištima u nastajanju i rastući konkurentski pritisak u Kini. Marža operativne dobiti prije odbitka kamata i poreza od 7,8 % bila je malo niža od prošlogodišnje nivoi. U poslovnom području Industrial Technology prodaja je porasla na 7,4 milijarde evra. To je rast od 8,8 %, odnosno 11,7 % nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike. Marža operativne dobiti prije odbitka kamata i poreza porasla je za više od pet procentnih bodova na 8,4 %. U poslovnom području Energy and Building Technology prodaja je porasla za 2,4 % na 5,6 milijardi evra. To predstavlja rast od 5,1 % nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike. Marža operativne dobiti prije odbitka kamata i poreza od 4,2 % ostala je više-manje nepromijenjena.

Poslovna godina 2018. prema regijama

U Evropi je prihod od prodaje porastao za 3,3 % (4,8 % nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike) na 41,4 milijarde evra. U Sjevernoj Americi prodaja je iznosila 12,3 milijarde evra. Taj rast od 2,7 % odgovara rastu prodaje od 7,4 % nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike. U Južnoj Americi poslovanje se oporavilo s rastom prodaje nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike od 11,6 %. Prihod od prodaje iznosio je 1,4 milijarde evra. U nominalnim okvirima prodaja se smanjila za 6,2 %. Bosch sada ostvaruje gotovo 30 % svoje ukupne prodaje u Aziji i Pacifiku (uključujući Afriku). Prodaja je ondje porasla za 3,7 % na 23,4 milijarde evra nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike. Nominalan je rast bio 0,7 %.

Povećanje broja zaposlenika: karijerne prilike za specijaliste i rukovoditelje

Prema podacima od 31. decembra 2018., Grupa Bosch zapošljava približno 410.000 zaposlenika širom svijeta. To je oko 7700 ljudi više nego lani. Najveći porast broja zaposlenika bilježi se u Evropi i regiji Azija i Pacifik. U Njemačkoj je broj zaposlenika porastao za oko 1700. Bosch trenutno zapošljava gotovo 70.000 zaposlenika u istraživanju i razvoju, oko 4000 više nego lani. Stručnjaci u području IT-a i softvera čine 27.000 zaposlenika. Taj će se broj dodatno povećati.

„U sljedećih pet godina Bosch širom svijeta planira zaposliti gotovo 25.000 novih stručnjaka u području IT-a i softvera”, kazao je Denner.

Pregled ključnih rezultata dostupan je ovdje.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.