Vozači oprez, moguća poledica

Objavljeno: 14. 1. 2018 u 09:07h

Svi putni pravci u Republici Srpskoj i FBiH su prohodni, ali se vozačima savjetuje oprez zbog moguće poledice, posebno u višim predjelima.

Odroni zemlje i kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz kotline i pored kosina.

U centru Banjaluke danas će od 10.30 do 14 časova biti obustavljen saobraćaj zbog trke za djecu i odrasle pod nazivom “Trčimo za Srpsku”.

Obustava saobraćaja biće na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića od raskrsnice Ulice Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom svetog Save.

U Prnjavoru je zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice kroz ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari u toku su sanacioni radovi zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području distrikta Brčko i dalje traju radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i distrikta) i Brčko dva (granica Srpske i distrikta)-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke na dionici magistralnog puta Banjaluka jedan-Rudarska zbog izgradnje trake za skretanje lijevo iz Ulice Krajiških brigada u Ulicu Ranka Šipke saobraćaj se odvija usporeno, te se mole vozači da obrate pažnju na privremenu signalizciju.

U Federaciji BiH zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Iz AMS-a vozačima podsjećaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Međunarodno priznati IT kursevi