Makedonci dnevno rade u prosjeku 2 sata i 18 minuta

Objavljeno: 13. 12. 2011 u 11:26h

Makedonski državljani dobi između 20 i 74 godine u prosjeku dnevno rade dva sata i 18 minuta, dok za konzumaciju hrane i pića izdvajaju dva sata i osam minuta, utvrdio je Državni zavod za statistiku.

Statističke analize pokazuju da makedonski državljani uglavnom “ne muče dušu”, budući da od 24 časa čak 35 odsto, odnosno osam sati i 32 minuta dnevno odvajaju za spavanje, piše skopski dnevnik “Večer”.

Makedonci ne zapostavljaju ni slobodno vrijeme za šta posvećuju pet sati i 15 minuta, dok za domaće aktivnosti troše 11 odsto ili dva sata i 38 minuta.

Što se tiče perioda namijenjenog slobodnim aktivnostima, statistika pokazuje da muškarci odvajaju više vremena i to pet sati i 45 minuta, a žene četiri sata i 46 minuta. Međutim, muškarci se nisu dokazali u domaćim aktivnostima, pošto jedan čas i 17 minuta posvećuju svom domu, dok za razliku od njih žene, kao po nekom nepisanom pravilu, domu posvećuju aktivno četiri sata.

Makedonski građani obožavaju da putuju, a statistički gledano malo su zainteresovani za posjetu konkretne destinacije, dok je slično i sa školovanjem, jer jedva sat vremena posvećuju nauci.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati