RK Borac m:tel dobio novu upravu

Objavljeno: 1. 7. 2015 u 14:48h

Rukometni klub Borac m:tel dobio je u srijedu novu upravu, na čelu sa Milanom Radovićem, direktorom Nove Banke a.d. Banjaluka. Skupština podržala podizanje kredita kojima će biti izmirene sve obaveze kluba.

rk1

Ljepši dani naziru se za RK Borac m:tel.

Poslije dugo vremena finansijske krize, naporima uprave koja je vodila klub u protekle dvije godine klub je krenuo u stabilizaciju, a izborom novog predsjednika i članova Upravnog odbora RK Borac bi konačno trebao stati na noge.

Kao što je i najavljeno, na vanrednoj sjednici skupštine kluba u srijedu razrješena je aktuelna uprava, a za prvog čovjeka kluba izabran je Milan Radović, direktor Nove banke a.d. Banjaluka.

Na njegov prijedlog imenovan je i novi Upravni odbor RK Borac m:tel u kojem su Marinko Umićević, kao potpredsjednik UO (Fabrika obuće “Bema”), te članovi Goran Mandić (Viner osiguranje), Igor Jovanović (Nova oprema d.o.o.), Vladimir Blagojević (Privredna komora RS), Željko Vasilić (Union auto) i Savo Kovačević (Maksmara d.o.o.).

Obraćajući se prisutnima, Radović je istakao da je prihvatio ovu funkciju jer smatra da je rukomet sport koji Banjaluka treba razvijati i da je to sport koji promoviše Banjaluku. On je pohvalio rad prethodne uprave i direktora Vladimira Brankovića koji su u proteklom periodu mnogo radili da se situacija u klubu raščisti. Govoreći o svom prethodnom angažmanu u klubu prije nekoliko godina on je rekao da je tada podnio ostavku jer nije postojala volja da se radi sa sredstvima s kojima je klub raspolagao već se klub zaduživao.

Situacija je sada drugačija i klub nastoji da sve svoje dugove vraća a o tome govori i odluka koja je u srijedu donesena na skupštini.

Upravnom odboru jednoglasno je dato ovlaštenje za podizanje kredita kod Nove banke u iznosu od 450.000 KM, uz kamatnu stopu od 5,9 odsto i troškove obrade u iznosu 0,5 odsto na period od sedam godina. S tim novcem RK Borac će izmiriti sva dugovanja, a uz planirane prihode obezbijediće se normalno funkcionisanje kluba.

Kredit će biti podignut uz ugovor o cesiji na naknadu za prostor koji koristi MacTire pub te već postojeću hipoteku na prostorije kluba u Gospodskoj ulici.

rk2

Novi predsjednik UO RK Borac, Milan Radović,  istakao je da vjeruje da klub može da se ovim planom rada stabilizuje i najavio dolazak još sponzora u narednom periodu

“Upravni odbor i ja lično ne bismo se prihvatili zadatka da ne mislimo da može da se napravi i da se izvrši konsolidacija kluba i da se napravi dobar rezultat. Naš plan je jasan, u narednom periodu osloniti se na mlađe kategorije uz određena pojačanja i sa druge strane izvršiti finansijsku konsolidaciju, izmiriti sve obaveze kreditnim zaduženjem kako bi klub mogao normalno da funkcioniše.Tu su uključene i poreske obaveze i obaveze prema igračima i prema dobavljačima, tako da ćemo sa ovim zaduženjem, ali i prihodima koje smo planirali moći rasterećeno da obezbijedimo funkcionisanje kluba. Kreditno zaduženje ide po 5,9 % kamate i 0,5 % nakdane za obradu uz cesiju sa zakupom i hipoteku koja je već postojeća i sa tim bi se sanirale sve obaveze. Tu bi rata bila 7000-8000 KM i to ja sasvim prihvatljivo za prihode koje imamo od sponzorskog paketa. Dolaze i novi sponzori, to ćemo pred početak sezone objaviti koji je to sponzorski pul”, istakao je Radović.

Do 13. jula RK Borac m:tel bi se trebao izjasniti da li će prihvatiti da bude domaćin turnira kvalifikacija za Ligu šampiona na kojem će osim Borca učestvovati austrijska Alpla HC Hard, holandski Limburg Lajonsi i norveški Elverum. Odluku o tome uprava Borca donijeće kada se vidi koliko tačno novca je potrebno za organizaciju.

“Nisam vidio finansijsku projekciju, a ona je najvažnija u ovom trenutku. Privreda nije u stanju u kakvom je bila prije šest, sedam godina, ali vjerujem da poslije određene oluje dolazi neko ljepše vrijeme, tako vjerujem i za klub. Mi ćemo se prihvatiti svega što je racionalno i svega što možemo da ispunimo. Znači da ne pravimo dodatne obaveze klubu. Najgora je situacija ako se stvaraju dodatne obaveze, a nema pokrića. Što se tiče Lige šampion, to je velika čast. Vidjećemo s kojim igračkim kadrom raspolažemo, ne možemo ići tamo da se bar ne pokažemo u solidnom svjetlu, a organizacija turnira – što da ne ako se obezbijedi sponzorski paket za to”, rekao je Radović.

Vladimir Branković, koji ostaje direktor kluba, u proteklom periodu bio je jedan od najzaslužnijih što je klub preživio najteže trenutke. Sada može da računa na mnogo jaču upravu.

“Mnogo se lakše diše. Drago mi je što je izabran ovaj Upravni odbor i mislim da on ima snage da Borac vrati na mjeso koje mu pripada. Odmah poslije skupštine održaćemo jednu sjednicu Upravnog odbora gdje ćemo definisati pravce kojima idemo. Kroz mjesec dana biće mnogo jasnija slika o RK Borac. Kada je turnir u pitanju, rok je 13. juli, ja se nadam da ćemo biti domaćini”, rekao je Branković.

Na sjednici skupštine kluba doneseno je i nekoliko izmjena Statuta, a koje je skupština morala da uskladi sa zakonskim propisima.

U članu 11. izbrisana je odrednica prema kojoj klub može da dobija novac od igara na sreću, kao i u članu 13. gdje se priređivanje igara na sreću briše iz djelatnosti kluba.

U članu 30. koji se odnosi na rad Skupštine uvršteno je da Skupština kluba daje saglasnost Upravnom odboru za pravne radnje u ime kluba (kao što je konkretno bio slučaj sa davanjem ovlaštenja za podizanje kredita).

Novom izmjenom Statuta u članu 31. definisano je da Upravni odbor imenuje v.d. direktora kluba, a da Skupština nakon toga daje saglasnost za njegovo imenovanje.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-mtel-dobio-novu-upravu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])