Dokić sjeda na klupu Borac m:tela

Objavljeno: 15. 3. 2016 u 10:04h

Trener rukometaša Dervente Zoran Dokić najbliži je klupi Borca m:tel i već danas, a najdalje do kraja sedmice trebalo bi da potpiše ugovor, saznaje “Glas Srpske”.

Iskusni stručnjak je već jednom sjedio na klupi Banjalučana, a sada će gotovo sigurno dobiti priliku da naslijedi hrvatskog stručnjaka Borisa Dvoršeka, koji je otišao početkom marta zbog loših rezultata u SEHA ligi.

“U kontaktu smo sa Dokićem, ali i sa još nekoliko trenera. On ima ugovor sa Derventom do kraja sezone”, kratko je rekao direktor Borca Vladimir Branković.

Pored Dokića, komisija za izbor trenera Borca, koja je formirana poslije odlaska Dvoršeka, razgovarala je sa još nekoliko stručnjaka, među kojima su Kasim Kamenica iz BiH, srpski trener Ljubomir Obradović i Crnogorac Zoran Kastratović. Ipak, izbor je pao na Dokića. Kako Banjalučane očekuje najvažniji dio sezone, pohod na četvrtu uzastopnu titulu, kao i Kup BiH, Dokić se nameće kao idealno rješenje. Odlično poznaje prilike u bh. rukometu, samim tim i protivnike u plej-ofu Izviđač, Vogošću i Maglaj, kao i Zrinjski, sa kojim Borac igra u revanšu četvrtfinala Kupa 30. marta, a prvi meč su riješili u svoju korist rezultatom 33:20.

“Ne mogu da potvrdim da smo postigli dogovor, ali mogu reći da je bilo kontakata”, rekao je Dokić, koji sa Derventom ima ugovor do kraja sezone.

Prepreku da preuzme Borac neće mu praviti čelnici Dervente.

“Još uvijek nismo dobili zvaničan zahtjev Borca, ali ako se to desi, spremni smo da razgovaramo i ukoliko zaključimo da će takav potez biti u interesu srpskog rukometa uopšte, spremni smo da pustimo trenera. Dokić je za nepune četiri sezone ostavio dubok trag u našem klubu, mnogo smo napredovali, tako da ne bi bilo fer da mu pravimo probleme. Razumijemo njegovu želju da sjedne na klupu najvećeg kluba na ovim prostorima”, rekao je predsjednik Dervente Čedo Vujičić.

Dokić bi trebalo da bude trajno rješenje na klupi Borca, pošto od odlaska Dvoršeka sa rukometašima rade Aleksandar Međedović i Nebojša Golić. Međedoviću je čak nuđen i ugovor, ali ga je on zbog privatnih obaveza odbio.

Svesrpski kup

Rukometaši Borca m:tel za vikend će nastupiti na drugom Svesrpskom kupu, koji zajednički organizuju Rukometni savez Republike Srpske i Rukometni savez Srbije. Prošle godine domaćin je bio Teslić, a ove Novi Sad. Polufinalni mečevi na programu su u subotu, a sastaju se Vojvodina – Prijedor (18 časova) i Spartak Vojput – Borac m:tel (20). Utakmica za treće mjesto biće odigrana u nedjelju od 17 časova, a finale je na programu od 19. Trofej osvojen prošle godine braniće Vojvodina.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dokic-sjeda-na-klupu-borac-mtela/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])