Proglašeni pobjednici takmičenja Upoznaj Srpsku!

Objavljeno: 15. 8. 2016 u 17:00h

Od 8. do 14. avgusta stručni žiri je izbodovao napisane članke u vezi RS i proglasio pobjednike takmičenja. Prvo mjesto zauzeo je Vojislav Živković, drugo Marko Mitrović, dok je treće mjesto pripalo Milanu Raduloviću.

U periodu od 18. jula do 8. avgusta na Vikipediji, u organizaciji Vikimedijine Zajednice Republike Srpske realizovano je takmičenje u pisanju članaka o temama vezanim za Republiku Srpsku. Sa 275 napisanih članaka i preko 200 prikupljenih fotografija ljepota Republike Srpske, takmičenje je prevazišlo sva očekivanja i oborilo rekord u kategoriji sličnih takmičenja.

Pobjednicima će u najskorijem roku biti uručene vrijedne robne nagrade: prvo mjesto – laptop, drugo mjesto – tablet, treće mkesto – Ilustrovana Istorija Srba, Vladimira Ćorovića.

Prilikom obaveštavanja učesnika o ishodu takmičenja, Vikimedijina Zajednica Republike Srpske je naišla na jedan human gest koji vrijedi pomenuti. Korisnik koji je zazuzeo treće mjesto se odrekao nagrade i u dopisu izrazio želju da Ilustrovana istorija Srba bude poklonjena Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš iz Istočnog Sarajeva. Nadamo se da će se učenici ove škole obradovati poklonu.

Zahvaljujući ovom projektu trajno je sačuvan dio Republike Srpske i prezentovan na jednom od najvećih globalnih sajtova današnjice – Vikipediji. Pored takmičenja, u okviru projekta Upoznaj Srpsku održan je uređivački maraton u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo i foto-tura koja je obuhvatila sljedeće gradove: Istočno Sarajevo, Pale i Rogaticu.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1921

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/proglaseni-pobjednici-takmicenja-upoznaj-srpsku/||claudebot