Vuković: Pamtiću gol u najdražem dresu

Objavljeno: 5. 3. 2024 u 18:05h

I dan nakon utakmice, priča se o velemajstorskom golu mladog fudbalera Borca Davida Vukovića, koji je postigao u 21. kolu Premijer lige BiH protiv GOŠK-a.

Svega osam minuta, bilo je dovoljno Vukoviću da upiše svoj prvi pogodak u najdražem dresu.

“Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu. Od početka do kraja smo kontrolisali dešavanja na terenu i smatram da smo zasluženo stigli do nova tri boda. Drago mi je što sam postigao prvi gol u najdražem dresu i što sam pomogao ekipi da dođe do trijumfa. Pamtiću ovaj gol, ali je najvažnije da smo mi nastavili sa odličnim rezultatima i da smo stigli korak bliže cilju. Nema opuštanja. Čekaju nas dva veoma teška gostovanja, ali smo pokazali da imamo kvalitet i vjerujem da ćemo obradovati naše navijače ponovo”, priča Vuković.

“Dobar je ovaj ‘mali’ Vuković”, dalo se čuti na Gradskom stadionu u više navrata tokom proljećnog dijela sezone. Jedan je od najmlađih u ekipi, ali se već izborio za svoje mjesto. Trudi se, kaže, da svakim treningom napreduje i da iz utakmice u utakmicu bude što bolji.

“Na meni je da naporno radim. Svaki trening je nova prilika za dokazivanje i znam da samo tako mogu da idem naprijed. Drago mi je što je stručni štab prepoznao moj rad i što dobijam priliku za igru. Moje je da se na terenu odužim za svaki minut koji dobijem i da dam sve od sebe kako bi ekipa ostvarila zacrtani cilj. Imam ogroman motiv da ostavim trag u klubu u kojem sam od malih nogu”, kaže Vuković.

Prve fudbalske korake napravio je u banjalučkom Omladincu, ali mu je Platonova šest već skoro osam godina druga kuća. Prošao je sve omladinske selekcije kluba, a sa juniorima se domogao i šampionske titule u BiH.

“U omladinskoj školi našeg kluba stekao sam prijatelje za čitav život i to je period koji je obilježio moje djetinjstvo i odrastanje. Zahvalan sam svim trenerima i saigračima sa kojim sam prošao trnovit put kako bih stigao do prvog tima. U Borčevoj školi naučiš da daješ sve od sebe za klub na terenu, treneri te uče da budeš dobar čovjek i stičeš sve ono što ti je potrebno da bi prezentovao i sebe, i klub, i grad na najbolji mogući način. Pamtiću titulu sa juniorskom selekcijom, sada mi je cilj da se radujem trofejima sa seniorima”, dodaje Vuković.

Fudbalski uzor mu je Zinedin Zidan za kojeg kaže da je pojam fudbalera koji zna sve sa loptom, ali i fudbalera koji svojim liderskim osobinama vodi ekipu na terenu. David kaže da mu znači svaki savjet koji dobije od starijih saigrača.

“Stariji saigrači su uvijek tu da mi kažu šta mogu još da popravim u svojoj igri kako bih bio još bolji. Svi oni su prošli dosta toga na svom fudbalskom putu i za mene je čast što od njih mogu da učim. Drago mi je kada me pohvale, ali znaju i da me kritikuju i da traže od mene da budem još bolji. Sve su to stvari koje su izuzetno važne za moj dalji razvoj i napredak”, kazao je Vuković.

Mladi prvotimac Banjalučana je u velikom stilu zakoračio na fudbalsku scenu. U prvoligaškom karavanu Republike Srpske stekao je iskustvo koje mu je od velikog značaja na premijerligaškim utakmicama.

“Pokazalo se da je odlazak na pozajmicu u FK Laktaše bio pravi potez. Tamo sam dobio minute, stekao prva iskustva u seniorskom fudbalu nakon što sam završio omladinski staž, ali sam stekao i mirnoću i sve ono što je bilo potrebno da se napravi korak više. Znam da je ono najbolje tek ispred mene, ali vrijeme koje sam proveo u Prvoj ligi Republike Srpske bilo je od velikog značaja” izjavio je Vuković.

Krajem decembra napunio je 20 godina, a ne krije najveću želju u ovoj sezoni.

“Naš cilj je da se domognemo „duple krune“ i daćemo sve od sebe da ovu sezonu pamtimo kao trofejnu. Svi u klubu, ne samo mi igrači, nego svi u klubu su potpuno predani tom cilju i svi znamo koliko bi obradovali naše navijače osvajanjem trofeja. Еkipa diše kao jedan i zaista sam privilegovan što u svojoj prvoj sezoni u dresu Borca dijelim svlačionicu sa tako dobrim igračima i još boljim ljudima. Znamo da nas čeka težak put, ali spremni smo i želimo trofeje”, zaključio je Vuković.

Izvor: ATV / Foto: Facebook/FK Borac

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vukovic-pamticu-gol-u-najdrazem-dresu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])