Vranješova i Čeprkalo oborili 11 rekorda

Objavljeno: 29. 5. 2013 u 11:50h

Plivači “22. aprila” Branka Vranješ i Mihajlo Čeprkalo oborili su ukupno 11 rekorda BiH na mitingu “Banjaluka open 2013”.

plivanje

Jedna od najboljih plivačica Republike Srpske oborila je pet rekorda. Ona je trku na 200 metara slobodnim stilom isplivala u vremenu 2:06,36 minuta, dok je duplo kraću dionicu isplivala za 58,68 sekundi, što predstavlja novi rekord BiH u apsolutnoj kategoriji. Na 50 metara delfin stilom postavila je novi juniorski rekord BiH u vremenu 29,02 sekundi.

Čeprkalo je postavio nove pionirske i kadetske rekorde na 400 metara slobodno u vremenu 4:10,11 minuta. Duplo dužu dionicu je isplivao za 9:50,69, a na najdužoj dionici od 1.500 metara postavio je rekord od 16:42,70 minuta i ponovo pokazao da je riječ o vanserijskom talentu.

– Izuzetno sam zadovoljan nastupima mojih plivača, a naročito rekordima Branke i Mihajla. Sa osvojenih 56 medalja, od čega 23 zlata, 19 srebra i 14 bronzi naš klub bio je najuspješniji na ovom mitingu. Sada se okrećemo pripremama za Evropsko juniorsko prvenstvo koje se održava u poljskom Poznanju od 6. do 10. jula i Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je zakazano za 26. avgust u Dubaiju – rekao je trener “22. aprila” Goran Grahovac.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/vranjesova-i-ceprkalo-oborili-11-rekorda/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])