Vaterpolo elita ponovo u Banjaluci: Više od 500 sportista stiže na Olimpijski bazen

Objavljeno: 24. 10. 2019 u 12:42h

Treći međunarodni Vaterpolo turnir Borac Kup održaće se od petka do nedjelje na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci. Utakmice počinju već sutra od 16 časova, a svečano otvaranje zakazano je za subotu u 10 časova.

Saša Lazić, potpredsjednik organizacionog odbora „Borac Kupa 2019“ ističe da je sve spremno za početak ovog izuzetno kvalitetnog turnira.

“I ove godine kao i prethodnih uložen je veliki trud u organizaciju takmičenja. Čestitam svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji, pohvalio bih njihov rad i nadljudske napore koji se ulažu. Učestovaće  22 ekipe, 16 u konkurenciji do 16 godina šest do 18 godina. Osim na ovom turniru uprava čini sve na jačanju kluba kao, generalno na jačanju i afirmaciji vaterpola. Čitav vikend će biti ispunjen na bazenu sadržajima i velikim brojem kvalitetnih utakmica. Očekujemo da naredni turnir bude još jači sa još većim brojem ekipa, mada moram reći da je i ovo impozantan turnir”, rekao je Lazić.

Sa Trga Krajine u subotu u devet časova krenuće svečani defile učesnika sa više 500 sportista rekao je potpredjednik kluba Dragan Vukčević

“Borac Kup je prošle godine okupio 16 ekipa, ove godine 22 što je za nas veliki uspjeh. Ovo je jedinstvena prilika za Banjaluku da ugosti toliki broj sportista, a ujedno, ovo je odlična prilika da se Vaterpolo kao sport vrati tamo gdje mu je mjesto. Za sledeću godinu planiramo da dovedemo više ekipa. Ove godine smo doveli Evropu u Banjaluku, a naredne godine i planiramo ugostiti i ekipe iz svijeta. Na ovom takmičenju učestvovaće ekipe iz Italije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH”, istakao je Vukčević.

Nemanja Dardić, vaterpolista Borca i član ekipe do 18 godina očekuje dobar plasman.

“Ovo je naš Borac Kup koji organizujemo tri godine. Za ovo takmičenje smo naporno trenirali, imali smo naporne treninge. Očekivanja su velika, osvojili smo treće mjesto prošle godine i ove godine ćemo se truditi da ostvarimo još bolje rezultate”, istakao je Dardić.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/vaterpolo-elita-ponovo-u-banjaluci-vise-od-500-sportista-stize-na-olimpijski-bazen/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])