Trijumf rafting kluba “Kula”

Objavljeno: 10. 6. 2012 u 15:20h

Posada rafting tima “Kula” iz Hrvatske prva je u generalnom poretku trke Evrokupa “Memorijal Branka Štulić” održanom ovog vikenda u kanjonu Vrbasa. Drugo mjesto pripalo je posadi Rafting kluba “Gimpeks” iz Slovenije, dok je treće mjesto osvojila posada Rafting kluba “Delta sport” iz Hrvatske. Najuspješnija ženska ekipa bila je posada Rafting kluba “Advenčr net” iz Bugarske, druge članice tima “Re flip” iz Bugarske i Kajak kanu kluba “Vidra” iz Hrvatske.

U trkama bodovanim za ligu BiH prvo mjesto u disciplini slalom sprint i spust osvojila je posada Dajak kluba iz Banjaluke, dok je kod ženskih ekipa u slalomu i spustu najuspješnija bila posada RK “Kanjon” iz Banjaluke.

U discipilini sprint najbolje vrijeme ostvarila je posada SRK “Bosna” iz Zenice.

Takmičari iz 33 kluba, koliko ih se takmičilo u obje konkurencije nisu krili zadovoljstvo organizacijom Evrokupa kao i uslovima na stazi u kanjonu Tijesno.

“Prije svega, moram napomenuti da sam prvi put na takmičenju u Banjaluci, koje je bilo jedno od najbolje organizovanih na kojima sam ikada učestvovao. Čak bolje i od takmičenja u Bratislavi prije dvije sedmice. Što se tiče staze, ovo je, sigurno, jedna od najboljih u Evropi, a našim rezultatom sam veoma zadovoljan. Nije mala stvar pobijediti slovenačku posadu koja važi za najbolju u Evropi”,rekao Srni član posade RK “Kula” iz Hrvatske Danko Erceg.

Predsjednik Kajak kanu i rafting saveza BiH, Aleksandar Pastir rekao je Srni da je i Evrokup, organizavan u znak sjećanja na kapitena Branku Štulić, koja je tragično nastradala u Italiji prije dvije godine, kao i odziv na samo takmičenje još jedna potvrda, da je kanjon Vrbasa odavno postao prepoznatljiva regionalna sportska destinacija kada su u pitanju sportovi na divljim vodama.

„Samo u sedam dana, u kanjonu Tijesno održana su dva međunarodna takmičenja koja su okupila najbolje svjetske kajakaše i kanuiste i najbolje evropske raftere, što je dokaz da je sve ono što smo godinama radili na promociji i Banjaluke i sportova na divljim vodama, koji u našem gradu imaju dugu tradiciju, bilo itekako ispravno”, naglasio je Pastir.

Organizator takmičenja koje je dodjelom nagrada završeno danas bio je RK “Kanjon” iz Banjaluke, a samo takmičenje je proteklo, bez problema.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/trijumf-rafting-kluba-kula/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])