Novi vaterpolo dream team u Banjaluci

Objavljeno: 29. 8. 2012 u 10:14h

Vaterpolo as Vanja Udovičić planira da od VK „Banjaluka“ napravi „drim-tim“ sastavljen od sadašnjih i bivših reprezentativaca Srbije, Crne Gore i Hrvatske, koji bi već u prvoj sezoni napao pehar u drugom po rangu evropskom takmičenju, LEN kupu!

Finansijska kriza ozbiljno je uzdrmala vaterpolo. Crnogorski klubovi su pred bankrotom i neće učestvovati u Ligi šampiona, s ogromnim problemima se susreće i zagrebačka Mladost, koju je Udovičić već napustio. Grčki i španski timovi iz godine u godinu smanjuju budžete, Mađari nisu spremni da izdvajaju velike sume na klubove, a glavni finansijer Pro Reka Gabrijel Volpi napustio je ekipu, pa je aktuelni prvak Italije i Evrope pred gašenjem. Ti problemi su za posljedicu imali egzodus vaterpolista koji su se praktično našli na ulici. Istina, beogradska Crvena zvezda, dubrovački Jug i riječko Primorje uspeli su da angažuju nekoliko vrhunskih imena. Ipak, na tržištu je i dalje veliki broj neangažovanih asova.

Jedan od njih, kapiten „delfina” Vanja Udovičić, pokrenuo je ideju da grad na Vrbasu dobije klub evropskog renomea. Prema njegovom planu, VK „Banjaluka” bi se u prvoj sezoni takmičio u Prvoj A ligi Srbije, a u zavisnosti od dogovora s Vaterpolo savezom BiH ekipa bi dobila priliku da zaigra u LEN kupu.

Vanja priznaje da se nije mnogo dvoumio kada je odabrao Banjaluku, jer su u Srpskoj vaterpolisti uvijek dočekivani kao junaci.

– Jačanjem banjalučkog kluba doprinijeli bismo regionalnom razvoju vaterpola. Mislim da ovaj grad to može da podrži i da je cijeli projekat interesantan, pogotovo jer smo ovdje često dolazili i lično sam doživio vjerovatno i najbolji prijem u životu. U slučaju da sve prođe po planu, vjerujem da već prve sezone možemo osvojiti evropski trofej, pošto imamo obećanje da bismo dobili mjesto u LEN kupu – jasan je Udovičić.

Iako kapiten „delfina” nije želio da govori o imenima koja su spremna da dođu u Banjaluku, nezvanično saznajemo da bi to mogli biti njegovi saigrači iz reprezentacije Srbije Filip Filipović i Slobodan Nikić, zatim iskusni Crnogorac Boris Zloković, te hrvatski internacionalci Damir Burić i Josip Pavić…

– U ovom trenutku ne mogu još ništa konkretno da kažem, osim da radimo na realizaciji ovog plana. Već sutra-prekosutra mogli bismo imati mnogo više informacija – naglasio je Udovičić.

Predsjednik Vaterpolo kluba „Banjaluka” Slobodan Grahovac oduševljen je Udovičićevom idejom. Prema njegovim riječima, sve izvjesniji projekat bio bi još jedna lijepa sportska priča grada na Vrbasu od koje bismo imali višestruku korist.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/novi-vaterpolo-dream-team-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])