Mihajlo Čeprkalo “lovi” olimpijsku normu

Objavljeno: 22. 7. 2019 u 20:07h

U južnokorejskom Gvangžuu uveliko se zahuktalo svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima. Banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo već je imao i prvi nastup. U trci na 50 metara delfin, Mihalo je ostvario 47. vrijeme u kvalifikacijama. Moglo je to i bolje, ne krije Mihajlo, koji ističe da daleko bolji rezultat očekuje u svojoj drugoj trci.

“U petak plivam 100 mtara delfin, juče sam plivao 50 metara delfin 24,59 sekundi. Što je 39 stotinki sporije od mog vremena, ali realno nisam imao puno vremena da se priviknem, jer smo tu tek tri dana. Malo nas vremenska razlika zeza, ali sve u svemu dobro je. Što se tiče trke 100 metara delfin, očekujem da popravim svoje najbolje vrijeme i ako Bog da uhvatim B Olimpijsku normu što je 53,52, ” kaže Mihajlo Čeprkalo, plivač banjalučkog 22. aprila.

Za Mihajla je ovo drugo svjetsko prvenstvo u karijeri, a ističe, da je u Gvangžuu sve organizaovano kao pod konac. Posebno ga, ne krije, raduje što ponovo ima priliku da trenira rame uz rame sa najboljim plivačima planete. Za svaki provedeni dan na plivačkom mudnijalu, kaže da je zlata vrijedan i da se štošta toga da naučiti.

“Osjećaj je stvarno neopisiv. Biti sa njima, plivati u istom bazenu, gledati kako oni rade i treniraju je nešto posebno i što nema svako priliku ni da vidi. Mi ne možmo da uđemo u njihove sisteme i programe, niti nas to interesuje. Mi radimo po svom sistemu i programu, ali kad vidiš koliko su oni  dobri i napredni znaš da moraš još više da uložiš”, kaže Mihajlo.

Gvangžu je, kaže Mihajlo, samo jedna od etapa na putu koji za cilj ima plasman na Olimpijske igre, a već u petak, banjalučki plivač mogao bi da stigne korak bliže Tokiju.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/mihajlo-ceprkalo-lovi-olimpijsku-normu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])