Dejan Savić: Banjaluko, dolazimo ponovo!

Objavljeno: 20. 3. 2019 u 16:16h

Do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo je manje od pet stotina dana, a vaterpolisti Srbije uveliko koračaju putem koji za konačan cilj ima odbranu olimpijskog zlata osvojenog 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Srpski vaterpolisti ne kriju da im je želja da što prije “izvade” olimpijsku vizu, a prva prilika za to biće završni turnir Svjetske lige koji će biti održan u Beogradu od 18. do 23.juna.

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, u razgovoru za ATV kaže da selekcija Srbije ide korak po korak.

“Organizacija završnog turnira u Beogradu samo dokazuje naše ambicije i želju da se kroz Svjetsku ligu domognemo plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Beograd je domaćin završnog turnira i ne sumnjam da će organizacija biti besprekorna. Za nas je to prvi pokušaj da se kvalifikujemo za  Olimpijske igre i smatram da sve zavisi od nas”, kaže Savić.

Na olimpijskom putu do Rija vaterpolo reprezentacija Srbije posjetila je Banjaluku u kojoj je, 10.maja 2016. godine, odigrana utakmica Svjetske lige izmedju Srbije i Crne Gore. Dejan Savić, kaže da mu je taj duel ostao u lijepom sjećanju i za ATV najavljuje novi dolazak u najveći grad Republike Srpske.

“Moram da vam priznam da smo ponovo došli na jednu takvu ideju. Znamo da smo u Banjaluci rado viđeni gosti i osjećamo se kao na domaćem terenu. Definitivno najavljujem da ćemo pokušati da organizujemo mini pripreme u Banjaluci. Ostaje nam da se dogovorimo da li će to biti pred Olimpijske igre ili pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti naredne godine, ali već sada mogu da kažem da Republike Srpska i Banjaluka mogu da očekuju naš poziv za saradnju”, rekao je Savić.

Kompletan razgovor sa Dejanom Savićem i Filipom Filipovićem, kapitenom vaterpolo reprezentacije Srbije možete da pogledate u magazinu ATV-a “20 minuta”, u četvrtak od 22.00 časa.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/dejan-savic-banjaluko-dolazimo-ponovo/||claudebot