“Borac grand čelendž” opravdao očekivanja

Objavljeno: 21. 10. 2019 u 18:10h

“Borac grand čelendž” opravdao je očekivanja! Plivački miting banjalučkog Borca pokrenut je poslije 18 godina, nastupili su takmičari iz šest država, a najuspješniji u otvorenoj kategoriji bili su Tarik Gušić i Sara Porić.

Plivač sarajevskog Sparsa Gušić protekli vikend je sakupio 2.185 bodova, dok je Porićeva, članica francuskog Belforta, imala 1.771 bod, što joj je donijelo prvo mjesto i u open kategoriji i u kategoriji 13-14 godina.

“Prvi Borčev miting održan je za vrijeme rata i održavan je uoči Vidovdana, a nakon 18 godina odlučili smo da ga ponovo održimo i najvažnije je da smo u tome uspjeli. Nismo mogli u junu da ga organizujemo zbog nedostatka sredstava, ali naredne godine će biti 27. i 28. juna i trebalo bi da bude u FINA kalendaru”, rekao je Željko Panić, sportski direktor Borca.

U Banjaluci su nastupila 104 plivača i plivačica iz 11 klubova iz Francuske, Italije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, a oborena su i dva rekorda Srbije – Lena Stoiljkovski (1.500 m slobodno, do 13 godina) i Justin Cvetkov (50 m slobodno, do 12).

Najuspješniji plivači i plivačice, plivači 14-15 godina: Alesandro Borsato (Montebelluna nuoto) 1.919, 12-13 godina: Andrea Miron (Montebelluna nuoto) 1.947, 10-11 godina: Relja Grahovac (Borac, Banjaluka) 891, devet godina i mlađi: Vuk Blanuša (22. april, Banjaluka) 585; plivačice 11-12 godina: Sofija Vranješ (Mladost, Banjaluka) 1.236, 9-10 godina: Sara Ratković (Leotar, Trebinje) 801, osam godina i mlađe: Lola Kovačević (22. april) 264.

Izvor: Nezavisne/ Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/borac-grand-celendz-opravdao-ocekivanja/||claudebot