Veliki i mali trčali za nikoljdanske paketiće

Objavljeno: 2. 12. 2018 u 13:59h

U parku Mladen Stojanović u Banjaluci danas je održana trka “Banjalučka zimska petica” na kojoj je učestvovalo više od 150 trkača.

Ovo je ujedno bila i poslednja trka u sklopu Banjalučke trkačke lige za ovu godinu koja je imala humanitarni karakter, jer dio sredstava od prijava ide za nabavku Nikoljdanskih paketića za djecu sa invaliditetom na području grada i djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Duško Tadić, predsjednik Atletskog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke i jedan od organizatora Banjalučke trkačke lige, rekao je da je cilj ove četvrte trke u ovoj godini da prikupe oko 500 nikoljdanskih paketića koliko je za sada potrebno za svu djecu sa invaliditeom na području grada, kao i za djecu iz socijalno-ugroženih porodica.

“Na trci je učestvovalo preko 150 učesnika, što je prilično dobar broj s obzorom da je decembar i da je hladno. Mi već sutra nastavljamo akciju zahvaljujući sponzorima koji su prijatelji lige i koji ie nam pomoci da prikupimo paketiie”, zaključio je Tadić.

Božidar Vujic iz Prijedora, koji je prvi stigao do cilja, rekao je da iako vremenski uslovi nisu bili idealni, jer je bilo hladno, ipak nije bilo teško jer je istrčao trku kao trening trku i nije mu bio važan konačni ishod.

“Nisam mnogo razmišljao o tome da li ću se prijaviti za trku i odmah sam se prijavio jer je trka humanitarnog karaktera, rado ću se opet odazvati”, istakao je Vujić.

Izvor: Nezavisne / Autor: Marija Gajić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/veliki-i-mali-trcali-za-nikoljdanske-paketice/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])