Turnir „Trofej Banjaluke 2018“: Pravi test pred početak šampionata (Foto)

Objavljeno: 16. 9. 2018 u 15:14h

U organizaciji UOK BL Volley u SD Obilićevo, u danima vikenda održan je turnir Trofej Banjaluke 2018, a pored domaće ekipe učestvovale su ekipe Kule iz Gradačca, OK Spodnje Slavinske iz Slovenije te ŽOK Nova Gradiška iz Hrvatske, a takmičenje je bilo koncipirano po sistemu tri odigrana seta.

Bolje od ostalih bile su gošće iz Slovenije, drugim mjestom i sjajnom igrom morale su se zadovoljiti domaće igračice, trećeplasirane bile su igračice Kule dok su četvrto mjesto zauzele odbojkašice iz Nove Gradiške. Pune tribine banjalučkog hrama odbojke, nagovještaj su da se Premijer liga Bosne i Hercegovine u odbojci, sa nestrpljenjem isčekuje.

Trener BL Volleya, Davor Gambiroža, zadovoljan je što se jedan ovakav turnir našao u sklopu priprema, jer kako i sam ističe, imao je na skeneru sve svoje igračice, a one su pokazale svoje odbojkaško umjeće i ono koliko trenutno stvarno mogu.

“Ovaj turnir dolazi u jeku priprema, i daje nam jednu informaciju, šta smo uradilii do sada i gdje se trenutno nalazimo i definitivno nam određuje smjernicu radu, u nastavku priprema, sve do početka prvenstva koje je zakazano za 20 dana. Ovakvi turniri prava su provjera, kako za igračice tako i za trenere, a mi smo ovdje imali 4 izuzetno kvalitetne ekip”, kazao je Gambiroža.

On je kazao da je zadovoljan viđenim, te da očekuje da se sve igračice uigraju i maksimalno spremno dočekaju početak prvenstva. Prošle godine su zauzele četvrtu poziciju, što je svakako uspjeh, dok ove sezone pokušaće da odu stepenicu više.

“Ako želimo iskorak moramo biti u maksimalnoj zoni kad je kvalitet naše igre u pitanju, a takvo nešto doći će i sa naše nove tri igračice. Jedna od njih je veoma poznata nama, Tijana Đapa, koja je i ranije bila član našeg kluba, a prošle godine je igrala finale sa Kulom, gdje je bila jedna od glavnih igračica, a tu su i dvije djevojke iz Bijeljine koje su se već nametnule i siguran sam da će biti velika pojačanja”, rekao je on.

Kada su konkurenti u pitanju, pored velike trojke – Jedinstva Bimal, Kule i Gacka koji će biti glavni favoriti za vrh tabele, ni ostale ekipe ne treba potcjenjivati, poručuje trener popularnih „studentica“.

“U svaki meč ući ćemo maksimalno ozbiljno, a iz tog odličnog pristupa i kvaliteta koji posjedujemo, nadamo se jednoj dobroj i uspješnoj sezoni, koju svi sa nestrpljenjem isčekujemo”, dodao je Gambiroza po završetku turnira Trofej Banjaluke 2018.

Treba dodati, da su na turniru dodjeljene i pojedinačne nagrade, a jedna takva je ostala u gradu na Vrbasu, jer je najbollji server turnira korektor domaćih Sonja Vujnić, koja je razornim servisima još jednom skrenula pažnju na sebe, a nešto slično radila je i u prošloj polusezoni na premijerligaškim parketima.

Banjaluka.com / Autor: Miloš Vasiljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/turnir-trofej-banjaluke-2018-pravi-test-pred-pocetak-sampionata-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])