Savić: Nikad nisam bio u boljoj formi

Objavljeno: 9. 8. 2017 u 14:52h

Nastupi na čak dva svjetska prvenstva očekuju najboljeg kajakaša BiH Darka Savić u predstojećem periodu i zbog toga se on već neko vrijeme žestoko sprema i trenira sa reprezentativcima Srbije u Novom Sadu.

Savić već godinama dominira u BiH, a zapažen je i na takmičenjima u regionu gdje redovno osvaja medalje, ali sada želi da napravi novi iskorak. Zato je odlučio da ode u Novi Sad kako bi se što bolje pripremio, prije svega za nastup na prvenstvu svijeta na mirnim vodama koje su održava od 23. do 27. avgusta u češkim Račicama.

“To me prvo očekuje i zbog toga sam došao u Novi Sad da se pripremam sa najboljima. Ovdje su odlični uslovi, prvenstveno mislim na stručnost trenera i na ekipu sa kojom treniram. Tu su Nebojša Grujić, Vladimir Tarubarov, Milica Starović, Nemanja Stanivuković. Išli smo i u Bačku Palanku gdje smo veslali sa Markom Dragosavljevićem i Simonom Boltićem. Kad ste na treningu sa olimpijcima i osvajačima evropskih i svjetskih medalja onda ne može biti loše. Zahvaljujem treneru Pavlu Jovanovu koji me je prijatno prihvatio i ubacio u ekipu sa njegovim veslačima. Takođe, hvala ekipi Vojvodine uz koju napredujem iz dana u dan”, kazao je Savić.

Kajakaši iz Srbije postižu odlične rezultate na velikim takmičenjima posljednjih nekoliko godina i rad sa njima sigurno će pomoći i Saviću da spreman dočeka izazove na oba prvenstva.

“Još nekoliko dana sam u Novom Sadu, a zatim ću odraditi još jedan mikro ciklus priprema u Jajcu na jezeru. Osjećam se fenomenalno i mislim da je ovo do sad najbolja forma u mojoj karijeri. Nakon Račica krajem septembra sa ekipom Vrbas m:tel putujem na Svjetsko prvenstvo na divljim vodama u francuskom gradu Pau. Teško je govoriti o ambicijama na oba takmičenjima unaprijed, ali ako odvezem trku bez problem i neželjenih grešaka biće sigurno dobar ishod. Tome se nadam”, istakao je Savić.

Bivši kajakaš Jusuf Dizdarević nedavno mu je obezbijedio novi kajak čamac, a Savić mu je veoma zahvalan na tome, pošto to nije ni malo jeftina investicija.

Uvijek podrška za region

Darko Savić ima odlične odnose sa svim kajakašima iz regiona sa kojima se najviše druži tokom takmičenjima.

“Naravno da podršku uvijek pružam svojim prijateljima iz regiona, jer smo jedni drugima velika motivacija. Znam koliko to znači pa vrlo rado uzvratim i pohvalim trud”, kazao je Savić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/savic-nikad-nisam-bio-u-boljoj-formi/||claudebot