RK Borac: “Šta misli Gradonačelnik Banjaluke?”

Objavljeno: 19. 1. 2014 u 14:10h

Rukovodstvo rukometaša Borca m:tel odgovorilo je na “prozivke” prvog čovjeka Banjaluke Slobodana Gavranovića.

rk borac

Foto: RK Borac

Gavranović je nedavno govorio o katastrofalnom finansijskom stanju u Borcu m:tel naglasivši da je glavni krivac za nagomilane dugove “ljudski faktor u rukovodstvu kluba i loši međuljudski odnosi”.

“Te dugove nije stvorio grad niti gradonačelnik, bivši, sadašnji ili budući. Naprotiv, pomažemo u skladu sa mogućnostima. U klubu se mora preuzeti odgovornost i tačno se locirati ko je kriv za to. Dosta je prazne priče kako se o sportu na razmišlja i kako se za njega ne izdvaja. Rukometni klub Borac m:tel je imao najbolje rezultate kada je imao najmanje novca, što znači da nije problem u sredstvima već u ljudima”, izjavio je Gavranović.

Gradonačelnik je istakao da veliki problem u nekadašnjem šampionu Evrope predstavljaju i loši međuljudski odnosi.

“Tamo ima mnogo međusobnih problema i neraščišćenih računa bivših i sadašnjih članova kluba i uprave. To ne može da se dešava i to je odgovornost tih ljudi. Izdvajamo sredstva koje imamo na raspolaganju a oni treba da upravljaju njima na najbolji mogući način. Naravno, ono što dobiju iz gradskog budžeta ne bi trebao da bude jedini novac sa kojim raspolažu, jer klupska Uprava dodatnim angažmanom treba da obezbijedi dodatna sredstva”, rekao je Gavranović.

U nedjelju se oglasio i Rukometni klub Borac m:tel saopštenjem za javnost…

“Međuljudski odnosi u klubu nisu razlog zašto je dug Rukometnog kluba Borac m:tel preko dva miliona KM, tako da ne razumijemo šta je gradonačelnik htio da kaže s tim? Koliko mi znamo, nisu odnosi bajni ni u drugim klubovima. Nova Uprava je došla u klub u septembru mjesecu i nasljedila dug od preko 2.000.000 KM i pet blokada računa, a pritom nije dobila ni marke od strane gradske uprave, tako da sve što je Borac dobio u 2013. godini, dobio je prije našeg dolaska. Smatramo da gradske vlasti treba prvo da ustanove ko je napravio toliki dug, a ne da prebacuje to na druge, jer je grad davao novac klubu, a nisu znali gdje ta sredstva odlaze”, navodi se u saopštenju Borca m:tel.

U njemu se dodaje da je rukovodstvo spremno da uz pomoć Grada Banjaluke ustanovi ko je krivac za dugovanja veća od 2.000.000 KM.

“Mi smo spremni da zajedno ustanovimo ko je kriv. Nama je trebalo 20.000 KM da se uplati u novembru po dogovoru nakon sastanka sa gradonačelnikom da bi klupski račun mogao da bude odblokiran. Nismo dobili taj novac. Takođe, u decembru smo trebali da dobijemo još 15.000 KM, ali ni ta sredstva nismo dobili, a da jesmo danas ne bi bilo štrajka i igrači bi bili na terenu. Znači, trebamo i mi izaći pred opštinu, samo bojim se da bi nama trebalo pola Gospodske ulice da pomogne oko naših pehara da iznesemo sve napolje… “, aludirali su u saopštenju na nedavni protest KK Mladog Krajišnika ispred gradske uprave.

“Suština priče je ta da neki svake sedmice pričaju sa gradonačelnikom, a mi smo se s njim sastali samo jednom od septembra mjeseca. Utisak je da mi nismo potrebni gradu. Pitamo se: Zašto je gradonačelnik okupljao Radnu grupu i spašavao Borac? Trebao je odmah pustiti da se ugasi. Nas nekoliko je praktično rođeno u tom klubu i bilo je logično da se nađemo tu i pokušamo da pomognemo u najgorem trenutku, ali mi nismo svemogući. Koga god smo pitali da dođe i pomogne, pa čak i da vodi klub, samo su odmahivali rukom i spominjali neke ranije radnje unazad par godina vezano za Borac. Ako neko ima drugačije mišljenje, bolju ideju, bolju opciju neka dođe i neka nam kaže. Mi još čekamo radni sastanak i sa predsjednikom Republike Srpske i sa gradonačelnikom”.

“Vrijeme leti, prva utakmica u SEHA ligi je već 4. februara i ako je ne odigramo biće to veliki šamar i za grad Banjaluku i za RS. To će onda značiti da RK Borac M:tel nije potreban i da je najbolje da se ugasi”, zaključuje se u saopštenju koje je potpisano s UO RK Borac.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-sta-misli-gradonacelnik-banjaluke/||claudebot