Prva pobjeda Borca u SEHA ligi

Objavljeno: 28. 10. 2012 u 09:00h

Rukometaši Borac m:tel ostvarili su prvu pobjedu u Regionalnoj SEHA ligi. Banjalučani su na domaćem terenu uz dosta muke savladali ekipu Izviđača rezultatom 21:20. Utakmicu u kojoj je postignut mali broj pogodaka obilježili su golmani obje ekipe, pa stoga ne čudi konačan rezultat.

U prvih deset minuta vidjela se veća želja domaćina da u ovoj utakmici napokon zabilježi prvu pobjedu. U tom periodu poveli su sa 4:0 i napravili odličnu uvertiru za nastavak meča. Koliko su gosti bili nemoćni  na samom početku govori podatak da su prvi pogodak postigli tek u desetoj minuti. Do pred sam kraj prvog poluvremena Borac je održao prednost od tri gola razlike, ali su gosti u posljednjoj minuti uspjeli da naprave seriju od dva pogotka, pa je prvi period utakmice  završen rezultatom 12:11 u korist domaćina.

U nastavku meča viđena je izjednačena igra oba tima, sve do 50. minute kada domaćini “odlaze” na +3(19:16), a pogotkom Stefana Jankovića u 54. minuti i na +4.(20:16). Očekivalo se da će domaćini mirno privesti utakmicu kraju. Međutim, lošom igrom u napadu uz par izgubljenih lopti dozvolili su gostima da se vrate u utakmicu.

Gol vrijedan prve pobjede u SEHA ligi djelo je Stefana Jankovića, koji je dvije minute prije kraja meča pogodio za 21:19. Do kraja meča gosti su uspjeli smanjiti na konačnih  21:20, tako da poraženi napuštaju Banjaluku.

U redovima domaćina bolji od ostalih bili su golman Bojan Ljubišić i mladi Stefan Janković. Ljubišić je utakmicu završio sa 14 odbrana, dok je Janković bio najefikasniji igrač svoje ekipe sa sedam postignutih pogodaka.

Kod gostiju treba izdvojiti učinak golmana Benjamina Burića  sa 12 odbranjenih udaraca. Najzapaženiju ulogu  kod  Ljubušaka po broju postignutih pogodaka odigrao je Nenad Zeljić koji je sedam puta uspio savladati golmane Borca.

U narednom kolu rukometaši Borca gostuju u Slovačkoj ekipi Tatrana, dok Ljubušaci na svom terenu dočekuju Nexe.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/prva-pobjeda-borca-u-seha-ligi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])