Borac u igri za Ligu šampiona

Objavljeno: 13. 6. 2013 u 10:11h

Rukometni klub Borac nije ostao bez kvalifikacija za Ligu šampiona, a Rukometni savez BiH je garantovao za Banjalučane da će do ponedjeljka, 17. juna, uplatiti obavezni depozit od 25.000 evra Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF).

rukomet

To je “Glasu Srpske” izjavio generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić.

U Borcu m:tel su istakli da su dobili još četiri dana da uplate obavezan depozit kako bi nastupili u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Iako je rok za uplatu depozita istekao 11. juna u ponoć, uspjeli smo da ga prolongiramo, jer je Rukometni savez BiH poslao molbu u sjedište Evropske rukometne federacije da se pomjeri rok plaćanja. Iz EHF su tražili garancije da ćemo ispoštovati rok do ponedjeljka. Na nama je sada da uputimo dopis u kojem garantujemo da ćemo izvršiti svoje obaveze – izjavio je direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Boris Đogo.

Ukoliko bi Banjalučani prekršili preuzetu obavezu, pod sankcijama EHF našli bi se i velikan iz Banjaluke i RS BiH.

Potpredsjednik Upravnog odbora Banjalučana Milan Radović je naglasio da se nada da će iznos od 25.000 evra biti pronađen u potrebnom roku.

– Moramo brzo da reagujemo. Vjerujem da ćemo jedan dio obezbijediti od sponzora, a drugi od grada Banjaluka i Vlade Republike Srpske. Sve u svemu jasno je da je ovo za sve nas veliki izazov, koji zahtijeva puno veća sredstva nego što je 25.000 evra – naglasio je Radović.

On je svjestan da to nije jedino što će “crveno-plavi” morati da “potroše” ukoliko žele da se uhvate u koštac sa izazovom zvani Liga šampiona.

– Trebaće nam mnogo jači igrački kadar, mnogo su veći troškovi organizacija utakmica, putovanja… Sve u svemu biće veoma teško finansijski uskladiti sve što od nas zahtijeva prvo nastup u SEHA ligi, a potom i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a možda kasnije i među 24 najkvalitetnije ekipe u Evropi. Zato moramo svi zajedno sjesti za sto i vidjeti šta je u ovom trenutku interes kluba, šta donosi nastup u najelitnijem klupskom takmičenju, ali ne smijemo ni bježati od realnosti – naglasio je Radović.

Prvi šešir

Žrijeb za Ligu šampiona obaviće se početkom jula, a Banjalučani se nalaze u prvom šeširu kvalifikacija. Zajedno sa njima su prvaci Švedske (Drot), Bjelorusije (Dinamo Minsk) i Rumunije (Konstanca). U drugom šeširu su prvak Srbije (Vojvodina), Slovačke (Tatran Prešov), Portugalije (Porto) i Izraela (Makabi Hel Zion). U trećem šeširu su šampioni: Austrije (Alpla), Norveške (Elverum), Turske (Bešiktaš) i Ukrajine (Motor). Mogući protivnici iz četvrtog šešira su osvajači titula u Grčkoj (AEK), Italiji (Bozen), Holandiji (Kras Volendam) i Luksemburgu (Handbal EŠ).

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-u-igri-za-ligu-sampiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])