Borac slavio u derbiju protiv Sloge, borba za titulu se nastavlja

Objavljeno: 9. 5. 2012 u 10:34h

U derbiju 5. kola Lige za šampiona Banjalučki Borac pobijedio je ekipu Sloge iz Doboja rezultatom 34:29 i tako uvećao šanse za osvajanje titule prvaka BiH za rukometaše.

Borac - Sloga

Borac – Sloga

Borac je na samom početku utakmice poveo sa dva gola viška, bilo je 3:1, ali su Dobojlije lako sustigle i preko Faruka Halilbegovića u 6. minuti poravnale na 3:3. Iako su gosti prikazali nešto bolju igru, veći dio prvog poluvremena igralo se gol za gol. Pred kraj prvog dijela Milan Pavlov postigao je gol iz sedmerca i na odomor se otišlo golom viška za Dobojlije, 15:16. U nastavku utakimce Faruk Halilbegović postigao je dva gola, dok se na golu istakao Peđa Dejanović i sa nekoliko dobrih odbrana donio tri gola prednosti. U 36. minuti bilo je 17:20 za Slogu. Na ovakvu igru gostiju strateg Banjalučana uveo je golmana Haseljića, koji je imao nekoliko izvanrednih intervencija. U 44. minuti Trivundža je donio Boracu izjednačenje na 22:22, a minut kasnije golom Obradovića došao je i do prednosti (23:22). Devet odbrana Haseljića i fenomenalna igra Trivundže donijela je preokret Banjalučanima. Izabranici Dragana Markovića do kraja nisu ispuštali prednost iz svojih ruku, posljednih par minuta utakmice postigli su nekoliko lakih golova za konačan rezultat  34:29.

Trener Dobojlija Aleksandar Dugić čestitajući Banjalučanima istakao je zadovoljstvo što je utakmica bila izuzetno posjećena ali je takođe istakao i neke sudijske odluke.

“Sudijske odluke ne želim da komentarišem, da li su one bile na našu ili na štetu Borca. Žao mi je što su u jednom dijelu pokvarile ovakav spektakl. Po meni konačan rezultat nije realan, Borac je zasluženo pobijedio, ali sa pet golova nije realno. Ponosan sam na svoje momke što su pokazali pravu mušku igru, ni jednog momenta se nisu predavali osim pred kraj, kada smo u par minuta pali psihički gdje se i napravila razlika”, rekao je Dugić.

Strateg Borca Dragan Marković rekao je da je Sloga u prvom poluvremenu bila dominantnija ekipa što govori i rezultat, ali da je njegova ekipa u nastavku preuzela stvar u svoje ruke.

“Drago mi je što ovaj derbi živi i utakmica je bila veoma korektna. Mislim da nas je golman spasio, Mirza je odlično branio. Moja ekipa se sada nalazi u jednoj efuriji. Teško je igrati kod kuće pod pritiskom, a tu vidim razlog zašto smo se spetljali u prvom poluvremenu. Jako sam zadovoljan novim bodovima”, rekao je Marković.

U narednom kolu Borac se sastaje sa ekipom Čelika iz Zenice, dok Dobojlije igraju protiv Izviđača iz Ljubuškog.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-slavio-u-derbiju-protiv-sloge-borba-za-titulu-se-nastavlja/||claudebot