Borac m:tel upisao treću pobjedu

Objavljeno: 9. 12. 2013 u 12:12h

Rukometaši Borca m:tel u okviru 12. kola SEHA – Gasprom Južni tok lige pobijedili su ekipu Nexea rezultatom 31-27 (14-14).

ratko nikolic

Gosti iz Našica bolje su ušli u meč i nakon deset minuta igre imali su prednost od dva gola razlike 5-3. Uslijedio je tajmaut Banjalučana nakon kojeg su mini serijom 3-0 vratili rezultat u svoju korist. U nastavku igralo se “gol za gol” sve do kraja prvog poluvremena koje je završeno neriješenim rezultatom 14-14. Treba istaći da su prvo poluvrijeme obilježili golmani. Blažević na Borčevoj imao je 11 uspješnih intervencija, dok je Lelić na strani Nexea sakupio 14 odbrana, od čega 10 u prvih 15 minuta.

U 37. minutu golom Jankovića Borac dolazi do prednosti od dva gola 18-16, a onda atraktivnim pogotkom, koji se rijetko viđa na rukometnim terenima, u 38. minutu Srđan Trivundža diže navijače na noge i vraća prednost Banjalučana na dva gola 19-17. Pri rezultatu 23-21, Igor Rađenović zaradio je 4 minuta isključenja zbog prekršaja u fazi odbrane, a potom i prigovora, što srećom, gosti nisu uspijeli iskoristiti. Devet minuta prije kraja meča kapiten Banjalučana, Srđan Trivundža, sa dva vezana gola donosi prednost 25-21. Četiri minute do kraja meča gosti su prišli na dva razlike 27-25, ali je Ratko Nikolić sa tri brza pogotka riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice “crveno-plavi” su sačuvali prednost i slavili rezultatom 31-27.

– Presrećan sam zbog svoje prve pobjede na klupi Borca. Kao što sam govorio da moramo zaustaviti kontru i polukontru i da će nam to otvoriti put za pobjedu. Još jedan od ciljeva bio nam je da svedemo igru na postavljenu zonu. Presudila je naša velika borbenost i kolektivna igra. Dosta su nam pomogle i sjajne odbrane našeg golmana Maria Blaževića – izjavio je Ivan Čop.

– Znali smo da nas očekuje težak meč, ali smo bili spremni na sve. U svakom smislu ova pobjeda nam je od velikog značaja. Posebno raduje to što smo iz utakmice u utakmicu sve bolji. Publika se vratila u Borik, i njihova podrška nam puno znači – rekao je Ratko Nikolić.

– Ratko Nikolić bio je neriješiva enigma za naš tim. Domaćin je imao veću želju za pobjedom i na kraju je uspio. Veliko je zadovoljstvo igrati u Boriku, pred sjajnom publikom koja iskreno voli rukomet – istakao je trener Nexea Zdenko Kordi.

– Nadali smo se bodovima, iako smo znali da nas očekuje teška utakmica. Prije svega zbog određenog broja iskusnijih igrača koji igraju u Borcu. U jednom dijelu drugog poluvremena nismo uspjeli desetak minuta pogoditi protivnički gol, što je Borac iskoristio u svoju korist i zasluženo upisao bodove – dodao je Perica Lelić.

Najefikasniji u redovima “crveno-plavih” bio je Nikolić sa 9 golova, Mario Blažević imao je 20 odbrana, dok je kod gostiju Vujić postigao 10 pogodaka.

Narednu utakmicu rukometaši Borca m:tel igraju u utorak 10. decembra (20:00) protiv ekipe Meshkov Brest u dvorani Borik.

Izvor: RK Borac

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-upisao-trecu-pobjedu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])