Borac m:tel igra Ligu šampiona

Objavljeno: 15. 6. 2013 u 10:22h

Grad Banjaluka će pomoći Rukometnom klubu Borac m:tel i obezbijediće sredstva za depozit od 25.000 evra, koji klub iz Gospodske ulice treba da uplati EHF-u kako bi učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

rukomet

Ovo je u petak izjavio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranovića poslije sastanka u Administrativnoj službi grada sa čelnicima Borac m:tela.

– Biće obezbijeđeno 25.000 evra, koliko je potrebno da se položi kao depozit Evropskoj rukometnoj federaciji. Borac m:tel je ove sezone osvojio tri trofeja, kupove Republike Srpske i BiH, te titulu prvaka BiH i zato moramo da pomognemo ovom klubu. I ranije sam govorio da ako naši klubovi na terenu obezbijede pozicije koje vode na međunarodnu scenu, onda svi treba da im pomognemo da nas dostojno reprezentuju. U suprotnom, doći će do smanjenja motiva za takmičenje, a samim tim i rezultati će biti lošiji – naglasio je Gavranović.

On je istakao da je očekivao da će rukometnom velikanu iz Gospodske ulice pomoć stići i sa drugih strana.

– Grad Banjaluka je uvijek na usluzi vrhunskom sportu, ali rukometaši su za odlične rezultate trebalo da budu nagrađeni i od strane nadležnog ministarstva, ali i sponzora. Ali očito da je ta pomoć u ovom trenutku izostala – dodao je Gavranović.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac Igor Babić zahvalio je gradonačelniku Gavranoviću i gradu Banjaluka na podršci, i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će “crveno-plavi” i ove godine zaigrati na evropskoj sceni.

– Bila bi prava šteta da zbog nedostatka novca nismo uspjeli da igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukoliko uspješno prebrodimo kvalifikacije, a nadam se da hoćemo, potpuno spremno ćemo dočekati nastup u najkvalitetnijem klupskom takmičenju – rekao je Babić.

Neće turnir

Predsjednik Banjalučana Igor Babić je naglasio da se Borac m:tel neće kandidovati da bude domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

– Većinu troškova ovih turnira snosi domaćin i to bi za nas u ovom trenutku bio prekrupan zalogaj – rekao je Babić.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-igra-ligu-sampiona/||claudebot